Nooit te oud om te leren

en dan nog even dit

Een tattoo, wil je dat nog na je 50e?

Een tattoo nemen boven de 50. Is dat zielig of leven als een wild stromende rivier met volledig behoud van maandsalaris?

Je moeder sleepte je ongeschonden naar je 50ste. Is het nu te laat?

Je wordt 55, hebt alles wat je hartje begeert, verveelt je en ineens weet je het: IK WIL EEN TATTOO. Hoe wanhopig moet je zijn? Je moeder zei op je zestiende dat een tattoo misschien niet zo’n goed idee was. ‘Dus wacht nog even met die sleeve lieverd, dan betaal ik jouw skateboard.’ En zo werd je door beloning of bestraffing door je moeder of je vrouw tattooloos en ongeschonden als een baby naar je 50ste verjaardag gesleept. “Ik heb altijd een tatoeage gewild, maar ik heb er nooit een gekregen. Ik denk dat het nu te laat is …” Het wordt steeds minder te laat. Niemand denkt meer dat een tattoo alleen voor Hell’s Angels, soldaten, Servische voetballers. zeilers, Britse vakantiegangers of millennials is. Wereldwijd is nu de grootste leeftijdsgroep die geïnkt wordt tussen de 40 en 49 jaar. 16 procent zou 50-plus zijn. Je bent niet alleen.

Na je 50ste voel je je op de glijbaan naar de dood en ga je denken aan een grunge-baardje en een creatieve tattoo. Big Bill van Blindreason Tattoo zegt je: “Doen! Tatoeages zijn in werkelijkheid body art. Iedereen moet ervan kunnen genieten.” Maar Bill is partij.

Tegenargumenten zijn:

  • Kan niet voor je baan
  • Bezorgd over latere spijt
  • Reacties van je vrouw of familie

En de meest gevreesde: die zo stoere leeuwenkop op je rug gaat over 15 jaar op de snuit van een mottige hangbuikzwijn lijken: alles gaat hangen.

Kijk uit voor namen: ANJA kan weglopen

Ik ken minstens 3 artsen en 1 tandarts die onder hun witte kazuifel een aarsgewei hebben. Maar die zie je niet (tenminste, als het een nette arts is). Maar de meeste 50-plussers hoeven niet meer te solliciteren. Dus, tenzij je advocaat op de Zuidas bent of nieuwslezer bij de NOS, knal die adelaar maar in je nek. De bovenmeester of chef de clinique zal je niet snel kunnen of willen ontslaan. Als je dan zo ver bent. Het keurige advies luidt: kies niet voor een tekst of vrouwennaam (Anja kan immers weglopen) maar kies symbolische tattoos. Dat is nu de trend. In een symbool kun je immers alles leggen, en je hebt altijd een mooi verhaal voor aan de bar. Dus: een vlinder, kruis, nummer, sterrenteken of bloem (‘die staat voor Anja, Truus, Joke’, al naargelang de duurzaamheid van je relatie).

Deel dit artikel via:

Falder.nl is de grootste mannen 50+ site van Nederland.
Vind je dit een leuk bericht? Like dan onze Facebook-pagina.

MANNENPRAAT