AfterMidlife-APK

AfterMidlife-APK

Droomauto onder de 5000 euro: Daimler 4.0 V8

Zo’n Daimler, zoals Pim Fortuyn hem bereed, kan van jou zijn voor iets meer dan drie mille. At Your Service!

Stel je voor: het is eind jaren ’90, en de wegen worden veroverd door een auto die meer klasse heeft dan een pinguïn op een gala. Daar is hij dan, de Daimler 4.0 V8, een luxueuze knipoog naar de tijd waarin flippo’s en discmans de norm waren. Niet voor niets liet wijlen Pim Fortuyn zich in deze statige Engelse koets vervoeren. Het design van de Daimler 4.0 V8 is dan ook als een maatpak van Oger – gestroomlijnd, elegant en klaar om indruk te maken. Met zijn glanzende lak en chroomaccenten ziet deze auto eruit alsof hij rechtstreeks uit een Bondfilm is geplukt. Het is de auto die James Bond zou rijden als hij besloot zich te settelen en een gezin te stichten.

Waterbed vol marshmallows

Onder de motorkap schuilt een V8-motor die krachtig genoeg is om je sneller van 0 naar 100 te brengen dan Overmars bij Oranje  kon sprinten.  Het is de perfecte mix van prestaties en elegantie, alsof de Daimler zegt: ,,Ik ben hier om serieus genomen te worden, maar laten we wel plezier hebben onderweg.’’ Stap binnen en je wordt omhuld door luxe. De stoelen zijn comfortabeler dan een waterbed vol marshmallows, en het houtfineer en lederen bekleding geven het interieur een uitstraling van pure decadentie. Het is alsof de binnenkant van deze auto zegt: ,,Relax, je hebt het verdiend.’’

Nieuwprijs ruim over de ton

Wat betreft technologie is de Daimler 4.0 V8 als een spionagefilm met te veel gadgets. Het was een rijdende Nokia 3310. Het infotainmentsysteem heeft meer functies dan een Swiss Army Knife, en de veiligheidssystemen zijn slimmer dan een gemiddelde schurk in een actiefilm. Kortom, de Daimler 4.0 V8 is de coolste cat op wielen uit de jaren ’90. En die is dus al, zoals hier in Friesland, voor jou voor 3350,-. Geen geld. Zeker niet als je bedenkt wat de nieuwprijs was voor deze Daimler (ruim over de ton). De V8 is overigens niet zo dorstig als je denkt (1 op 11 is haalbaar) en mits goed verzorgd, blijft de auto net zo betrouwbaar als de gemiddelde Toyota. En wat je ook denkt van Pim Fortuyn, smaak had ie zeker ook.

Je vindt hem hier

Deel dit artikel via:

Falder.nl is de grootste mannen 50+ site van Nederland.
Vind je dit een leuk bericht? Like dan onze Facebook-pagina.

MANNENPRAAT