Radio Retro

Radio Retro

Top 2000: Falder’s Flop 5!

Wat is het doel van de Top 2000 op NPO Radio 2? Ze kunnen net zo goed die van 2022 herhalen, of 2013, of 2002. Want deze immer laffe en über-burgerlijke grijsdraailijst is stiekem altijd hetzelfde, zeker de Top 10  (en vooral ook wít). Wij fileren de usual suspects, hier onze Flop 5.

Bohemian Rhapsody, Queen

Tja, dat Freddie Mercury gay is, is vermoedelijk het enige diversiteits-aspect van de Top 2000. Voor de rest is de lijst zeer blank, hetero & man. Nu zijn wij niet zo van de woke (totaal niet zelfs), maar bedenk wel dat dit Queen ooit als enige rockband ooit volgaarne voor veel poen voor het apartheidsregime in Zuid-Afrika speelde.

Hotel California, The Eagles

Wie ooit The Big Lebowski heeft gezien, weet dat The Dude constant roept ‘I hate the fucking Eagles’. Dat vonden de Rolling Stones zo leuk, dat de filmproducenten een nummer van hen dat ook in de film zat,  gratis mochten gebruiken (scheelde toch weer een half miljoen). Welnu, Falder is het helemaal met de Stones en de Dude eens.

Fix You, Coldplay

Oké, Top 2000-Quiz-vraag: hoe heet de gitarist van Coldplay? Weet je niet, hè. Dat komt omdat ze zo volstrekt zouteloos zijn. Vinex op muziek. Coldplay is geen rock’n’roll en heeft geen soul. Als ze een auto zouden zijn, dan waren ze een Toyota Corolla. Fix You is zo’n aanstekers in de lucht-nummer, maar bestaat eigenlijk uit twee noten.

Black, Pearl  Jam

Hé, toch iets zwarts in de Top 10 van de Top 2000! Oh, wacht, het is een nummer van Pearl Jam, niet bepaald Brothers uit Da Hood. Toch vinden wij dit een sympathiek nummer, vooral omdat Eddie Vedder cool is & blijft. Ga eens naar een concert en je bent voor altijd fan. Het is zelfs bijna intenser dan een U2 of Springsteen-optreden.

Avond, Boudewijn de Groot

Wij vinden Lennaert Nijgh de grootste tekstdichter van Nederland, altijd, ever. Maar Avond (ooit nummer 1) is een miskleun. Dit is een burgerlijk nummer over, eh, meubeltjes. Zoals die stelletjes die hun liefde beklinken door gezamenlijk een uitzetje te kopen bij de Ikea. Zomaar een uitsnede uit de song: ‘En de dingen in de kamer worden vrienden die gaan slapen’. WTF? Zoveel onzin krijgen ze zelfs bij BLØF niet uit de strot. Dus eh, rot lekker op met je Flop 2000!

Deel dit artikel via:
MANNENPRAAT