Reis van je leven

Reis van je leven

Kamperen? Je kunt de pot op!

Nederlanders hebben doorgaans een hekel aan toiletten op de camping. Herken jij je hierin?

Een camping heerlijk, maar campingtoiletten verpesten het vakantiegevoel. Natuurlijk, er zijn uitzonderingen. In Oostenrijk trof Vakantieman toiletgroepen, waar ook de koninklijke billen van Koning Willem zich op hun gemak zouden voelen. Maar op de meeste campings lijkt het alsof de toiletten een sluitpost op de begroting vormden. Ook daar valt doorgaans nog mee te leven. Maar er zijn grenzen aan het aanpassingsvermogen. Vakantieman denkt met weinig genoegen terug aan de camping in Slovenie, middelgroot van formaat, zo’n 100 mensen in totaal, waar alle mannen het moesten doen op dezelfde pot. Waar bovendien, op het meest populaire moment, in de ochtend, de toiletten werden gesloten vanwege een schoonmaakbeurt. Dan weet je als campinggast dat je extra voorzichtig met je voeding moet omgaan, want een buikgriepje is rampzalig.

Lilliputters

Laat het nu net Vakantieman overkomen. ’s Morgens in de tent voelde hij geluiden opstijgen, alsof Lilliputters zich een nieuwe weg hakten door het darmkanaal.

Hij hoopte op uitstel van executie, maar de roep van de natuur was meedogenloos.

Gauw een joggingsbroek aangeschoten, daarna zo rap mogelijk richting de toiletpartij, zonder dat de loopsnelheid verried aan alle campinggasten, dat het hier een desperate situatie betrof. We houden onze trots nietwaar. Bij het enige toilet, bleek het lot mij gunstig gezind. Deze was vrij.

Nood was niet te overzien

Dat kon niet worden gezegd bij de tweede aanval. Maar liefst zeven man stonden bij het toilet voor Vakantieman te wachten. Zijn buik vertelde hem dat dit er zeven teveel waren. U kent de verhalen ondertussen wel van passagiers op Schiphol, die mensen in de rij smekend vroegen of zij mochten voorgaan, omdat zij anders hun vlucht zouden missen. Vakantieman hoefde geen vliegtuig te halen, maar moest opeens aan zeven man, in drie talen, vragen of zij hem voorrang wilde verlenen, omdat anders de nood niet was te voorzien. Sympathieke mensen, dit mocht. Niet dat er bij het toilet zo vrienden voor het leven ontstonden. Sterker nog, daarna was er van enige vriendelijkheid nauwelijks wat te merken, als Vakantieman hen op de camping tegen het lijf liep. Misschien ook wel logisch. Buikgriep levert helaas geen rozeblaadjes op. Het ruikorgaan van het zevental moet zeker schade hebben opgelopen, toen zij na mij in dezelfde kleine ruimte moesten verblijven.

Afgesproken, nooit meer van deze verhalen: volgend jaar huurt Vakantieman een bungalow met een riante badkamer.

Deel dit artikel via:

Falder.nl is de grootste mannen 50+ site van Nederland.
Vind je dit een leuk bericht? Like dan onze Facebook-pagina.

MANNENPRAAT