Werk

en dan nog even dit

Kantoor boomers zijn traag, fossiel en breedsprakig

Oud en jong op de werkvloer. Dat leidt tot intrigerende en grappige, maar ook soms irritante situaties. Maar wat is er nou precies van waar?

Wij zijn iets ouder dan de gemiddelde kantoorbewoner en dat leidt op de werkvloer tot nu toe niet tot enorme tegenstellingen. Misschien wel omdat ‘onze’ jonkies ons nog niet zien als totaal kansloos, misplaatst en fossiel, maar meer als ervaren deskundigen waar ze nog iets van kunnen leren. Wat zijn de belangrijkste vooroordelen?

  1. Kantoor boomers zijn traag, breedsprakig en weten niets van digitaal

Wij kunnen hier alleen maar hard om lachen. Het zijn juist de millennials of de Generatie Z, X, Y en Z die urenlang met elkaar staan te ginnegappen bij de koffieautomaat. Of hangen soms wel een kwartier aan ons bureau. Om ons van het werk te houden! We weten nog wat werken is, minimaal 5 kwartier in 1 uur.

  1. Vijftigers zijn het makkelijkst te manipuleren

Waarom zou je ons manipuleren? Je kunt ons gewoon alles vragen. Het zijn juist de jongeren die aandacht nodig hebben omdat ze weer single zijn, onzeker zijn, alleen wonen of een kater hebben.

  1. Als ze over hun pensioen beginnen („ik moet nog zeven jaar”), vraag dan wat een pensioen is, en zeg dat je dat zelf niet heb

Daar hebben we het nooit over. Juist omdat we nog helemaal niet met pensioen willen. Pensioen? Nooit doen.

  1. Erger je er niet aan dat ze alles uitprinten

Iets dat op papier staat, staat vast. Dat is juist superhandig, vooral de afspraken met wie dan ook. Ook slim als de stroom uitvalt en jouw computer de juiste bestanden niet kan laten zien.

  1. Heb (wat) coulance met ‘bepaalde’ witte mannen boven de 55 die niet doorhebben dat de wereld veranderd is toen zij even niet opletten

We weten niet in welke wereld Japke woont maar de klimaatverandering, veganisme, lhbtq en de boerenopstand zijn niet bepaald stilletjes aan ons voorbij gegaan. Ook wij gaan juist mee met onze tijd en accepteren verandering als een constante in ons leven.

  1. Begin er nooit over dat al hun voorbeelden en vrienden witte mensen van hun leeftijd of ouder zijn en dat ze op hun plek zitten dankzij hun goede opleidingen, koophuizen en Nederlandse achtergrond

Boomers zijn niet allemaal even goed van start gegaan, er zijn zat mensen van eind 50 of begin 60 die ook tussen wal en schip dreigden te vallen. Ook wij hebben de nodige crises voor onze kiezen gehad en zijn meerdere keren in de WW beland. Juist dankzij onze veerkracht, niet aflatend optimisme en werkethos hebben velen van ons een imposante carrière gemaakt.

Jong en oud op de werkvloer geeft juist een mooie dynamiek, een mix die leidt tot lol en succes. Laten we meer van elkaar leren zonder vooroordelen!

Foto: Getty

Deel dit artikel via:

Falder.nl is de grootste mannen 50+ site van Nederland.
Vind je dit een leuk bericht? Like dan onze Facebook-pagina.

MANNENPRAAT