Harri Theirlynck

Harri Theirlynck

Alle mannen eindigen met een e-bike tussen hun benen

mannen, ebike,
Een mannenleven scharniert om 3 belangrijke beslissingen. Ga ik trouwen? Wil ik kinderen? En: Koop ik een e-bike?

Retrohippe e-bike

e-bike, mannen,

Mick Jagger tot in de kist

Het leven van de man die vooruit wil in de wereld draait om 3 belangrijke beslissingen. Ga ik trouwen? Wil ik kinderen? En: koop ik een e-bike? Voor een beetje 55-plusman is er in het aards bestaan maar 1 devies: leven als Mick Jagger tot in de kist. In dat visioen was tot voor kort geen plaats voor het zich voortbewegen per e-bike. Het grote dilemma nu: de e-bike wordt hip. Tot een paar jaar terug zag de gemiddelde e-bike eruit als een voorwereldlijk hert. Een grote zwarte accudoos achterop, gesloten kettingkast, saaie naafversnelling op een warme-bakkersstuur en de oh zo gemakkelijke lage instap. Je kon er zo mee doorrijden naar het verzorgingshuis. Een beetje vlotte 55-plusser wilde er niet dood op gevonden worden. (Dood ernaast gebeurt overigens relatief vaak: menig senior e-biker strijkt het vaantje in het verkeer.)

Hoezo, truttig?

E-bike in losse delen

Wat gebeurt: de e-bike wordt hip. Zelfs duffe merken als Gazelle en Sparta hebben in hun brochures een hoekje voor Mad Max-achtige elektrische rijwielen. Vlotte pizza- en sushibezorgers bezorgen massaal per e-bike. En klap de op de vuurpijl: rijwielproductent Van Moof, de stoney maloney van de Nederlandse fietsenwereld, besloot vanaf dit jaar uitsluitend e-bikes te bouwen. Die krijg je ultra-hip (3 maanden na bestelling) in losse delen thuis in een platte IKEA-doos voor slechts € 1998. Met high techbuiswerk vol track & trace diefstaltechnologie, elektronische schakeldozen en red dotdesign, en met géén voor- of achterrekje want dat is maar burgerlijk, dat spullen achterop willen meenemen.

Hollands e-bike setje

e-bike, mick jagger,

Mick Jagger is ver weg

Het Grote Besluitproces voltrekt zich aldus. Uw 55-plus Falderaar ziet plotseling uitsluitend e-bikes op de weg. Hij wil ook zo’n hippe e-bike, evenals zijn vrouw. Maar hoe moet je die nou vervoeren naar de Limburgse heuvels? Uw Falderaar komt op het lumineuze idee achterop zijn auto een trekhaak te laten monteren. Met op de kogel van die trekhaak zo’n puik fietsenrek van de ANWB. Laat de armoe de pest maar krijgen. Drie dagen later rijdt hij op vrijdagmiddag op de snelweg in een armada van grijze setjes in Kia’s Rio, Toyota’s Prius of Opels Mokka, alle een rekje met 2 e-bikes achterop, richting zuiden.

De moraal: vroeg of laat eindig je met een e-bike tussen je benen, en Mick Jagger is verder weg dan je denkt. In Zuid-Limburg rammelen de skeletten.

Deel dit artikel via:
MANNENPRAAT