Nieuws

Nieuws

‘Vrouwen zijn zulke hanige hennetjes, ik durf niet eens meer alleen over straat’

Hoe ontwikkelt zich de #me-too beweging? We zetten de tijdmachine in werking en spreken een man in 2045. Er is dan veel mis voor mannen. Lees over:#he-too: ongewenste vrouwelijke intimiteiten en oneerlijke salarisverschillen.

2045-man:

Goed, je was nog jong tijdens #me-too, wat merkte je er toen van?

Dat BN’ers sindsdien minder hun lul achterna liepen. Ja er was een hausse aan bekentenissen in 2022 maar daarna werd dat steeds minder. Zelfs Bekende Nederlanders hebben hersens hè. Marco Borsato? In het bejaardentehuis van mijn moeder heb ik laatst nog een keer een liedje van hem gehoord.

Wanneer werd #me-too pas ingewikkeld?

Toen we  volgens de wet, tijdens het vrijen, zelfs bij een one-night stand, allebei eerst dat formulier moesten invullen dat we elkaar wederzijdse toestemming gaven. Echt, dat werkt meer libido-verlagend dan opeens aan je toekomstige gasafrekening denken. Eerst lekker zoenen en dan stopt ze om zo’n formulier uit haar handtasjes halen of ze stuurt mij zo’n tikkie waar ik eerst op moet reageren op mijn telefoon voordat ik verder mag.

Heeft #me-too ook goede dingen opgeleverd?

Als je vrouw bent wel. We hebben een kabinet waar nog maar één man in zit. CEO’s in het bedrijfsleven zijn ook vaak vrouw. Wat je nu ziet is dat vrouwen meestal kiezen voor vrouwen als het om hoge functies gaat. Wij mannen komen er gewoon niet meer tussen.

En nu is er dus #he-too?

Ja, vrouwen die de baas zijn, zijn nu zo van die hanige hennetjes, zitten vol adrenaline, die denken dat ze zich maar alles kunnen permitteren. Je leest steeds meer dan mannen zich bedreigd voelen in bepaalde situaties en dat ze dingen tegen hun zin in moeten doen. Zo is de hashtag #he-too ontstaan. In Amerika konden mannen alleen maar bepaalde rollen krijgen in films als ze, gedwongen, bepaalde seksuele gunsten verleenden aan vrouwelijke producenten. Het is wachten voordat het eerste geval zich in Nederland voordoet.

Heb jij je weleens bedreig gevoeld?

Ik durf ’s avonds wat moeilijker over straat. Je leest weleens nu over vrouwelijke potloodventers. Ook in het openbaar vervoer zijn vrouwen steeds meer ongewenst handtastelijk.

Wat hoop je dat het eerst aangepakt wordt?

De ongelijke salarissen. Onderzoek heeft uitgewezen dat mannen die starten met gelijke functies veel minder betaald krijgen dan vrouwen. Dat kan natuurlijk niet. Het is nog een lange weg te gaan, we zullen ervoor moeten knokken, maar eens zal dit toch gaan  veranderen.

Falder.nl is de grootste site van Nederland voor mannen van 50-plus.
Vind je onze berichten leuk en wil je niets missen? Volg ons dan en like onze Facebookpagina.

Deel dit artikel via:
MANNENPRAAT