Sport

Sport

Versta jij de kunst van het flirten op skivakantie?

Natuurlijk is de skivakantie vooral bedoeld om de stramme knietjes van dat 50Plus lichaam te strekken en weer geolied door de Tiefschnee te sturen. Maar we weten inmiddels ook dat na diabolische afdalingen de schnapps en het vrouwelijk schoon wachten. Wij weten enkele diepgevroren weetjes die je als single 50Plusser kunt gebruiken als ‘ijsbrekers’.

Drankgelag

Wij van Falder weten uit ervaring dat de apres-ski al redelijk snel kan ontaarden in een groot drankgelag en dansfeest met de grote biertafels als podium. En dat er dan geen woord meer te wisselen valt met eventueel leuke vrouwen. Maar voordat het biercircus goed op stoom komt, is er altijd nog even tijd en ruimte voor een hopelijk inhoudelijk gesprek. Als single 50Plusser zou je kunnen beginnen over de relativiteitstheorie of de zin en onzin van het leven, maar omdat je toch in de sneeuw staat is het wel zo logisch om een paar sneeuwfeitjes bij de hand te hebben. Zie het als amuses voor het grote gesprek… Enne, moppen vertellen kan altijd nog. Maar zouden wij in elk geval nooit doen.

Flirten in de skilift...

Langste ski lift: ‘Peak 2 peak’ in Whistler, Canada.

Deze lift is gebouwd voor de Olympische Spelen van 2010. Om nog meer indruk te maken: de lift doet er 11 minuten over om het traject van 4,4 km af te leggen en kostte 32 miljoen euro.

Steilste afdaling in de Alpen: Langer zug in Lech

Op de 1e plaats staat de ‘Langer Zug’ in Lech (Oostenrijk) met een hellingspercentage van wel 142%. De Oostenrijkse speedskiër Harry Egger heeft hier een snelheidsrecord van 248 km/u gehaald.

Hoogst gemeten snelheid ooit op ski’s: 251 km/u

Het huidige wereldrecord staat met 251 km/u op naam van de Italiaan Simone Origone en werd behaald op de snelle piste van Les Arcs, Frankrijk. Snowboarden is een stuk trager:201,9 km/u. Tja, grotere ski dus meer wrijving.

Eerste sleeplift: 1908 in Duitsland

Het moet natuurlijk een Duitser zijn die de sleeplift heeft uitgevonden: Robert Winterhalder. What’s in a name? Hij kreeg het idee door goed te kijken naar een molen die werd aangedreven door waterkracht. Zijn eerste lift was 280 meter lang en bracht de skiërs 32 meter omhoog.

Eerste stoeltjeslift: 1936 in Sun Valley, Idaho (USA)

Slepen is leuk, maar zitten is natuurlijk veel comfortabeler. Het is een bedenksel van ingenieur James Curran, werkzaam bij een bedrijf dat transportbanden maakte om bananen in te laden op schepen. Hij ging uit van het concept van deze band: een kabel met haken eraan die wordt voortgedreven door een motor. Voor de lift gebruikte hij een sterkere motor en verving hij de haken door stoeltjes.

Oudste ski: zo’n 7000 jaar

In het noorden van Scandinavië zijn er grottekeningen van mensen op ski’s gevonden die tussen de 6000 en 7000 jaar oud zijn. Ze konden zich op die manier gemakkelijker met de kuddes rendieren verplaatsen.

Hoogste skipiste in de Alpen: Zermatt op 3883 meter

Het gebied bij de Zwitserse Matterhorn gaat net boven Chamonix, Frankrijk (hoogste skipiste op 3842 meter) en La Grave, Frankrijk (slechts 2 kilometer piste, maar wel op 3600 meter).

Met dank aan snowrepublic voor de inspiratie

Foto: https://nl.depositphotos.com/stock-photography.html

Vind je dit een leuk bericht? Like dan onze Facebookpagina

Volg ons op Twitter: @FalderNL en mis niets dat elke dag leuk, interessant of tof is.

Deel dit artikel via:
MANNENPRAAT