Media

Media

Hoe is het met Adelheid Roosen?

Er zijn voor met name mannen veel redenen om ‘theatermaakster’ Adelheid Roosen te haten, maar dat ze twee miljoen subsidie krijgt om tijdens een show alleen in bad te zitten, is natuurlijk wel een gekmakertje.

Er is een type man dat mediapersoonlijkheid Adelheid Roosen leuk vindt, in de trant van ‘wat een lekker gek mens’. Maar dan wel een lekker gek mens, dat lekker veel geld kost. Voor een project waarbij ze met twee allochtone dames tijdens een show ‘louterend in bad zit’, vangt de Amsterdamse grachtengordeldiva een half miljoen per jaar, gedurende vier jaar. Ja, dat is dus twee miljoen in totaal! Wanneer heb jij voor de laatste keer dat kapitaal van de overheid gekregen om van sanitair gebruik te maken? Het is niet de eerste keer dat Adelheid de jackpot scoort, als het gaat om geld van de gemeenschap.

Bipolaire oprispingen

Ooit mocht je met haar mee op een scooter naar de Bijlmer en andere wijken in Amsterdam, waar veel families met een migratie-achtergrond wonen. Vervolgens kon je bij die mensen eten. Super leuk, natuurlijk. Ondertussen kreeg Adelheid hier dik drie ton voor. Da’s wel een heel dure scooter. En dan hebben we alleen over poen en niet eens de bipolaire oprispingen, die bij haar voor humor en drama doorgaan. Ooit, in de jaren tachtig, vonden we haar nog te pruimen. In de Nachtshow van de VARA bijvoorbeeld, waar ze samen met Jack Spijkerman soms humorgrenzen opzocht. Met succes.

Zwaar demente moeder

Ook in Schatjes II, of beter ‘Mama is Boos’ vonden wij haar dikke prima. Ergens is het misgegaan. Ze ruilde hartsvriendin Karin Bloemen in voor een inclusief en woke gezelschap, waarmee ze dan bijvoorbeeld een aangepaste Vagina-monologen organiseert. Dat ze de schaamte voorbij was, bleek toen ze met haar zwaar-demente moeder op een vloer kroop en dat liet vastleggen voor de NPO. Tja. Door geëxalteerde dames als Adelheid (volgens ons heeft ze geen man, althans geen échte) hoop je gewoon dat het straks oorlog wordt. Maar die gaat ze vast overleven met die twee miljoen ballen. Van ons.

Deel dit artikel via:
MANNENPRAAT