Voor altijd jong

lijf

Voor altijd jong: Aandacht voor je hart (nodig)

Je hart is je enige motortje en daar moet je zuinig op zijn, zeker na je 55e. Deze 8x krachtvoerjongens kietelen je hart!

Jouw hart houd je in topconditie door te sporten en gezond te eten. Dat weet iedereen.

Maar welk eten is extra goed voor je hart?

Geen ingewikkelde diëten, maar 8 bewezen producten die je hart en de rest van je lichaam bijna perfect maken. Nou ja, perfect, laten we niet overdrijven, ze voorkomen in elk geval dat je niet nog verder afglijdt.

  1. Rode bieten. Deze knollen bevatten veel vitamines en mineralen, maar ze hebben vooral een hoog nitraatgehalte. Dit wordt in het lichaam omgezet in stikstofmonoxide, wat helpt om de bloedvaten te verwijden. Dit neemt stress van je hart weg en kan de bloeddruk verbeteren.
  2. Bijna 90 procent van de vetten in pistachenoten zijn meervoudig en onverzadigd, en elke portie bevat ook 3 gram vezels.
  3. Ze bevatten kalium, belangrijk voor de bloeddruk. Daarnaast zijn ze ook een goede bron van vitamine C.
  4. Oplosbare vezels in volkorenhaver en haverzemelen kunnen helpen om het ‘slechte’ cholesterol te verlagen. Drie gram oplosbare vezels kan al het risico op hartaandoeningen verminderen.
  5. Avocado is voornamelijk enkelvoudig onverzadigd, wat kan helpen om een gezond cholesterolgehalte te behouden. Dit in tegenstelling tot verzadigd vet.
  6. De meeste mensen consumeren niet de aanbevolen twee porties vette vis per week om het risico op hartaandoeningen en beroertes te verminderen. Geniet twee keer per week van zalm, haring of sardientjes voor een omega 3 boost.
  7. Het bevat veel vezels en omega 3-vetten die ook kunnen helpen het cholesterolgehalte in het bloed te verlagen en het risico op hartaandoeningen te verminderen. Voeg gemalen lijnzaad toe aan yoghurt, kwark of in smoothies, muffins, pannenkoeken en wafels voor extra vezels en een beetje eiwit.
  8. Deze voedingskrachtpatsers zitten boordevol vezels en gezonde voedingsstoffen voor het hart, zoals foliumzuur, magnesium en antioxidanten. Bonen zijn heerlijk in soepen, salades, chili en dipsauzen.

Bron: Men’s Health

Foto: Getty

Deel dit artikel via:

Falder.nl is de grootste mannen 50+ site van Nederland.
Vind je dit een leuk bericht? Like dan onze Facebook-pagina.

MANNENPRAAT