Gezondheid

Gezondheid

Die leuke verpleegster aan je bed, vergeet het maar!

Er komt een zogenoemd Zorgakkoord. Conclusie: red het vege lijf!

Zorg is tegenwoordig topsport: alles moet in seconden...

De zorg kost veel te veel. U ziet en voelt het waarschijnlijk zelf ook. Eenmaal ouder ben je aan de goden overgeleverd, zo simpel is het eigenlijk. Droomde je vroeger van een gezellige en blonde verpleegster aan je bed, die nog tijd en aandacht voor je maakte, die tijden zijn voorbij. Het is zelfredzaamheid wat de klok slaat.

We hebben persoonlijk gelukkig nog maar sporadisch een ziekenhuis van binnen gezien. De gal moest eruit en helaas bleek diabetes een blijvertje.

In beide gevallen voelden we ons als een door het Kremlin veroordeelde Goelag-gevangene die in de snijdende kou aan zijn bittere lot wordt overgelaten.

Het ziekenhuiseten zou je nog niet aan je hond geven, de aandacht van het zorgpersoneel – hoewel hen niks te verwijten valt – is nihil en liggend tussen terminale longkankerpatiënten heeft ons doen beseffen dat het leven inderdaad altijd gevierd moet worden.

Met het nieuwe Zorgakkoord holt de zorg nog meer achteruit. En hard. Knieoperaties vanaf een bepaalde leeftijd bijvoorbeeld kun je vergeten. Medicijnen die levensreddend zijn maar ook te duur, schrijf maar op je buik. De huisarts heeft al lang geen tijd meer voor je en voor sommige behandelingen hoef je niet eens meer te bellen. Hat parool luidt: zelf doen, zelf herstellen, laat je partner je verzorgen en slik wat vaker een paracetamol.

Reden temeer om je lijf goed te onderhouden. Ziek zijn of worden in Nederland is een bezigheid die je te allen tijde moet zien te vermijden. Iedereen richting de 60 jaar zeker. Sport, train, eet gezond en doe elk jaar een check op suiker, cholesterol, hartconditie en prostaat.

Als je niet het slachtoffer wilt worden van ‘zorg’, kap dan met de consumptie van bier, wijn, bitterballen, sigaren, chips met dipsaus, patatje oorlog en gevulde koeken. Rijstwafels en zuiver bronwater schijnen een waardig alternatief te zijn…

Foto: Shutterstock

Falder.nl is de grootste mannen 50+ site van Nederland.
Vind je dit een leuk bericht? Like dan onze
Facebookpagina

Deel dit artikel via:
MANNENPRAAT