Gezondheid

lijf

60 jaar en botox: welke lijn trek jij?

400.000 mannen en vrouwen in Nederland laten zich regelmatig ‘bij spuiten’. Inmiddels 1 op de 345 mannen gebruikt botox.

De actuele discussie richt zich eerlijk gezegd op de jeugd. Meisjes van nog geen 20 jaar willen al aan de spuit. Is dat verantwoord? Volgens het wandelende reclamebord voor botox, Marijke Helwegen, moeten meiden dat helemaal zelf weten, maar artsen waarschuwen dat dit natuurlijk belachelijk is. Vaak hebben de meiden nog geen rimpel, laat staan een hangende wangzak.

Rimpels

Nee, dat is bij ons 60-ers wel iets anders. Vanaf ons veertigste begint onze huid snel dunner te worden en krijgen rimpels vrij spel. Er is ook sprake van volumeverlies in het middengedeelte van je gezicht, het zogenaamde ‘sagging’, waarvoor je een filler kan gebruiken. Als je dit echt noodzakelijk vindt, ga dan wel naar een professionele kliniek. Reken op een paar honderd euro als je bijvoorbeeld je mondhoeken wil laten strak trekken. Volgens artsen is dit bij mannen van pakweg 70 jaar geen weggegooid geld, want het resultaat is vaak prima, zeker als je een kunstgebit draagt en de wangen invallen. Wel zijn de risico’s bij ouderen groter, want de zogenoemde tegenreactie van de oudere spier is nogal onbetrouwbaar. Concreet: het kan zomaar verkeerd uitpakken en bestaat de mogelijkheid dat bij ouderen bijvoorbeeld de fronsrimpel bij de wenkbrauwen juist nog meer gaat hangen.

Vooruitgang

Botox. Wij vinden het een groot dilemma. Ook wij willen er goed uit blijven zien, maar niet tegen elke prijs. Bovendien zijn we stiekem trots op onze rimpels en verweerde huid. Hebben we toch maar ‘verdiend’ met leven. Anderzijds zijn we nooit tegen innovaties. 1 spuitje per 8 maanden om nog goed in de smaak te vallen bij de dames. Per slot van rekening gaan we ook elektrisch rijden, lezen we de krant digitaal, zitten we dagelijks op social media en kijken we tv op onze smartphone. Leve de vooruitgang, leve de rimpelkiller!

Deel dit artikel via:

Falder.nl is de grootste mannen 50+ site van Nederland.
Vind je dit een leuk bericht? Like dan onze Facebook-pagina.

MANNENPRAAT