Fantastic Women

Fantastic Women

Hoe is het met Manuela Kemp?

Manuëla Kemp was lang de lekkerste en leukste vrouw van Nederland. We kennen de blondine als gulzig presentatrice en ook als een fantastische (rock)zangeres, die ooit een totale Playboy overnam.

Ken je de Noord-Hollandse meidengroep The Revelletes nog? Het was stiekem het Nederlandse antwoord op Bananarama, waarin Manuëla Kemp, de blonde looks voor haar rekening nam. Joh, je hebt deze zwoele drie dames eind jaren tachtig vast wel eens gezien op een braderie, festivalletje of in een lokale boerendisco. Tot een echte doorbraak kwam het helaas niet, maar Manuëla Kemp vond al snel een prominente plek op de net verschenen commerciële televisie.

Platonisch met Mick Jagger

Ze begon in 1990 als pril assistente van Jos Brink en stal daarna de show in  Eigen Huis & Tuin. Met haar spontaniteit, gulzige uitstraling en charisma was Manuëla vaak groter dan haar programma’s. Van haar zangcarriére heeft ze nooit afscheid genomen. Ze flankeerde Ramses Shaffy op zijn allerlaatste tournee, Kemp zat in de stoere Girls Wanna Have Fun (met o.a de Lois Lane-zusjes) en ze deed nog mee aan het Nationaal songfestival. Leuk kroegfeitje: in de Wisseloord Studios in Hilversum ontmoette ze ooit Mick Jagger. De relatie bleef platonisch, zo bezwoer Manuëla, maar de Stones-voorman belt nog elk jaar op haar verjaardag. Een True story!

Vijftien pagina’s in de Playboy

Het was natuurlijk een kwestie van tijd voordat Playboy haar strikte. Het iconische blad gooide er maar meteen vijftien pagina’s Manuëla tegenaan. In die periode is ze ook een setje met Jeroen Pauw en mag ze – haar grote droom – muziekprogramma’s hosten, zoals Maan bij Nacht, het Swingpaleis en de Vrienden van Amstel Live. Het sprookje barst uiteindelijk als vriend Jeroen bij Barend & Van Dorp het verloop van Kemp’s miskraam uitgebreid uit de doeken doet (‘Zoiets van 16 weken, spoel je niet zomaar even door de WC’). Manuëla verbreekt – terecht – acuut de relatie en eigenlijk begint halverwege de jaren nul haar midlife-dipje, persoonlijk en in haar werk.

Hese stem op de radio

Gelukkig ontwikkelde ze gestaag een radio-carrière, waar ze met haar hese stem zeker op haar plek was. Ze begon bij Arrow Classic Rock en promoveerde een aantal jaren terug richting de NPO, waar ze bij Omroep Max een heuse ankervrouw is, met op Radio 5 shows in de ochtend en ’s middags met – vriend van Falder – Henk Jan Smits. Privé is ze ook weer helemaal gelukkig met een muziekjournalist. Mooi, want Manuëla Kemp (59) blijft een vrouw, die je altijd het beste gunt!

Falder.nl is de grootste site voor mannen van 50-plus van Nederland.
Vind je onze berichten leuk en wil je niets missen? Volg ons dan en like onze Facebookpagina

Deel dit artikel via:
MANNENPRAAT