Mannen van wie we houwen

Mannen van wie we houwen

Tot op welke leeftijd kun je nog jeans dragen?

De spijkerbroek. Onze trouwe metgezel vanaf onze jeugd. Versleten, verwassen, versteld. Tot op welke leeftijd kun je die eigenlijk dragen?

Weet je nog? Voordat we onze net gekochte Levi’s, Lee of Wrangler aantrokken, moest hij eerst even goed gewassen worden, liefst ook nog gebleekt. Sommige jeansliefhebbers gingen ermee de zee in om het zoute water zijn blekende werking te laten doen. Vervolgens zat de broek als gegoten.

Heel wat versleten

We hebben er wat versleten in ons bestaan. Niet alleen broeken overigens, want ook jeans overhemden en jacks waren extreem populair in de jaren 70 en 80. We woonden er gewoon in! De jeans zijn nooit uit ons modebeeld verdwenen. Je bent altijd juist gekleed met een jeans, je wordt geaccepteerd door alle bloedgroepen en leeftijden en je oogt eeuwig jong. We weten nog dat ons spijkerjasje tot op de draad was versleten en onze moeder had hem al in de voddenzak gegooid. We haalden hem er snel uit om hem dan maar zelf op te ‘lappen’, tot soms wel 3 lappen over elkaar!

Vlekje of spatten

De jeans is een kledingstuk dat niet alleen lekker zit, je hoeft je ook geen moment zorgen te maken over een vlekje, spat of kleine beschadiging. Bij elke andere ‘nette’ broek schiet je direct in de stress en loop je voor paal, niet met een spijkerbroek. Je kunt er altijd op vertrouwen.

Goed nadenken over de looks

Dus hoe oud je ook wordt, een jeans kan altijd. Misschien wel even goed nadenken over de looks, want scheuren, draden, gaten, borduursels of andere aanpassingen doen alleen maar afbreuk aan de broek. Wie koopt er nou een broek met gaten? Nooit begrepen. Dat is dan wel een opvallend verschil met vorige generaties: een gat in je jeans of jeansjasje was geen schande, maar vonden we zonde!

Foto: shutterstock

Deel dit artikel via:

Falder.nl is de grootste mannen 50+ site van Nederland.
Vind je dit een leuk bericht? Like dan onze Facebook-pagina.

MANNENPRAAT