Relaties

Relaties

Hoe voelt het om de schoonvader te zijn van Iris de Graaf?

Gisteren de dappere Iris de Graaf gezien bij NPO Op1? Zij is nog het enige goede nieuws dat uit Rusland komt. Hoe is het als zij opeens als schoondochter bij je aan tafel zit?

Iris de Graaf is de roos in een veld met onkruid. Ze is het enige mooie nieuws dat nog uit Rusland komt. Als we haar op TV zien vanuit Moskou, denken we vaak: ‘Kijk uit’. Een verkeerd woord en ze stoppen je weg in een onmenselijk vergeetkamp ergens achterin Siberië. Maar opeens stapt ze gewoon bij je de keuken in. ‘Pap, dit is Iris’, zo stelt je zoon haar voor. Dan ben je opeens de schoonvader van Iris de Graaf.

Hoe is de sfeer bij je in huis?

Aanvankelijk wat gespannen. Iris is de oorlogsveteraan, die nog de kruitdampen van het front uitwasemt, die opeens moet aansluiten in een oer-Hollands burgerlijk bestaan. Dat is wennen. Als Iris in Moskou is, wordt ze voortdurend afgeluisterd. Ze ontdekt gaten in de muur, die verraden dat de geheime dienst in haar huis apparatuur heeft geplaatst. Ze heeft zelfs haar airco afgedekt met doeken, omdat dat de plek is voor een geheime camera. Pas als Iris zich zekerder voelt bij je thuis, ontdooit ze. Dan heb je aan haar een goede. Want als ze lacht, dan is het zomer. Iris kan de sneeuw laten smelten op het Rode Plein midden in de winter. Laat staan wat ze in je huiskamer kan doen.

Hoe zijn de gesprekken aan tafel?

Helemaal goed. Soms wil ze de diepte in. Iris studeerde Ruslandkunde en Slavische Talen. Ze verslond boeken van grote Russische schrijvers als Tolstoj en Dostojevski, dus ze wil ook graag mentaal worden gevoed. Maar tegelijkertijd is ze een feestbeest. Ze heeft ooit gewerkt in het animatieteam in Turkse resorts en wist zich prima staande te houden in een omgeving waar alles gericht is op vermaak. Ze vertelt in interviews hoe ze party’s afliep tot diep in de nacht in Petersburg. Bovendien is ze gestationeerd in een land dat gedrenkt is in de wodka. Aan tafel, tijdens verjaardagen wordt er daar gespeeched en geproost. Iris doet daar natuurlijk gewoon mee. Ja, dat is een Russchische gewoonte die ook hier aan de Hollandse tafel goed valt. Zie echter maar eens dat je haar onder de tafel drinkt: Nazdorovje.

Hoe is het met Iris ’s morgens aan de wastafel?

Sta je je net te scheren met een lichte kater van de vele wodka gisteravond, hoor je van je vrouw dat Iris alweer weg is. Je zoon slaapt nog uit, maar zij moest vroeg op. Om ergens in Nederland een prijs op te halen. Als Woman of the Year (Harper’s Bazaar) of vanwege haar taalgebruik (Frits Spits). Of om hals over kop naar de NOS-studio’s te vertrekken, omdat Poetin weer een streek heeft uitgehaald. Als we het over de duivel hebben. Naast je zie je opeens een Mastroesjka-poppetje staan. Van Poetin. Van schrik trek je een snee in je wang. Als je echter de Poetinschil opentrekt, komt daar de lachende beeltenis van Iris tevoorschijn, met een briefje daarbij. ‘From Russia, with love, Iris.’

Vind jij dat iris in de top-10 moet komen van ‘Meest ideale schoondochter van Nederland’? Reageer dan.

Wat te denken van deze schoondochters?
Jutta Leerdam?
https://www.falder.nl/falder-lifestyle/lifestyle/schoondochter-van-de-week-jutta-leerdam/

Of Emma Wortelboer:
https://www.falder.nl/falder-sex/relaties/hoe-voelt-het-om-de-schoonvader-te-zijn-van-emma-wortelboer/

Falder.nl is de grootste mannen 50+ site van Nederland.
Vind je dit een leuk bericht? Like dan onze 
Facebookpagina

Deel dit artikel via:
MANNENPRAAT