Relaties

Relaties

Seks met de ex van je beste vriend, kan dat?

Bestaat er zoiets als een mannencode dat je niet met de ex-vriendin van je beste vriend naar bed gaat? Of is dat allemaal lariekoek?

Stel: de vriendin van je beste vriend gooit de handdoek in de ring en pakt haar koffers.

Jouw vriend blijft redelijk ontredderd achter. Veel gevoelens van medelijden en begrip van jouw kant. Maar ja, die dame in kwestie was en is wel een onvoorstelbaar leuke en mooie vrouw. Is haar uitvragen een no go of ga je ervan uit dat dit een geheel nieuw situatie is met nieuwe spelregels?

Wij hebben het van nabij meegemaakt dat de vrouw in kwestie al direct werd benaderd door een goede vriend toen de koffers nog niet eens in de achterbak lagen. Wij waren nog in de rouw, om het zo te zeggen.

Hoe subtiel kun je zijn! Waarschijnlijk was de man al die tijd al heimelijk verliefd op de vrouw. Maar kan dit zomaar? Is er geen ongeschreven wet die zegt: houd voorlopig even een jaar afstand en laat de oude geliefden even op adem komen?

Volgens relatiedeskundige Shastra Nelson heeft het veel te maken met de gevoelens die je vriend nog heeft voor de ex of hoe ze zich voelen tegenover de relatie die ze hadden. Heeft jouw vriend nog hartzeer? Is hij boos of gekwetst? Of besefte hij eigenlijk al lang geleden dat ze helemaal niet bij elkaar pasten?’ De reden waarom ze uit elkaar gingen is erg belangrijk. Gingen de twee als vrienden uit elkaar omdat het gewoon niet werkte, dan is er wellicht meer ‘speelruimte’.

Maar denk vooral zelf ook goed na over de relatie die de twee ooit hadden. ‘De vorige liefde van een vriend daten kan moeilijk zijn,’ zegt levenscoach Nina Rubin. ‘Denk na over hun relatie.

Hoe lang waren ze samen en hoe serieus was het eigenlijk? Hebben ze elkaar slechts een paar keer gezien en was dat al enkele jaren geleden? Dan lijkt er geen beletsel om een relatie te beginnen. Als het een lange relatie was die nog maar net op de klippen liep, dan houd je het beste toch even afstand voorlopig.’

Het is vaak lastig inschatten wanneer je als vriend een ex van je beste vriend kan versieren. Soms is het moeilijk om in te schatten hoeveel tijd genoeg is. Maar ook al heeft je vriend een nieuwe relatie, het is nooit verstandig om ervan uit te gaan dat het dan niets meer uitmaakt.

Ons advies : praat er met hem over en overleg of je kunt overgaan tot actie. Want waarom zou je jouw vriendschap op het spel zetten vanwege een ex? Wellicht is het gewoon de moeite (en seks) niet waard…

 

Foto’s: shutterstock

Falder.nl is de grootste mannen 50+ site van Nederland.
Vind je dit een leuk bericht? Like dan onze
Facebookpagina

 

 

Deel dit artikel via:
MANNENPRAAT