Entertainment

Entertainment

‘Hi oldtimer, hoeveel pilletjes slik jij?’

Staand tussen de pillenslikkende jeugd droomden we even weg naar Parkpop in 1981. Festivalman ontdekt intussen nieuwe sterren.

Gruppo Sportivo

Een popfestival bezoeken. Dat was voor ons even geleden. We weten dat veel mannen richting de 60 de ziel van het vredelievende hippietijdperk levendig houden en elk jaar hun tentje opslaan op een van de vele muziekfestivals die ons land rijk is.

Wij doen dat niet. We haten kamperen, met uitzondering van glamping, een luxe tent met eigenlijk alle luxe die je thuis ook gewend bent, aangevuld met een butler die je ontbijt maakt en je krant brengt.

We waren uitgenodigd door Mojo Concerts, een van de grotere organisatoren in Nederland als het gaat om een festivalletje runnen. Lowlands is een tijdelijk dorp, uit de eerlijke klei van de voormalige Zuiderzee gestampt. Bomvol jongeren, eettentjes, giga-poptenten, kunstobjecten. Je hebt een plattegrond nodig, anders verdwaal je binnen een minuut.

We hadden zoonlief en zijn vriendin meegetroond en binnen de kortste keren stonden we tussen een hossende, zwetende, wild om zich heen zwaaiende menigte die in extase naar een witte rapper, Jack Harlow uit Louiseville, Kentucky, loerden. Wij zijn niet van de rap. Maar voor onze zoon hebben we veel over, zo niet alles, ook een lichte gehoorbeschadiging.

Her en der lichtten tussen de zwarte, blonde en kale koppen grijze eilandjes op. We waren niet alleen. Krasse knarren die open staan voor nieuwe geluiden, letterlijk en figuurlijk.

Na het concert kwam een jonge vent van 28 jaar, schatten wij, op ons af. ‘Goed man, ouwe pik, dat jij hier ook nog bent. Hoeveel pilletjes heb je al geslikt vandaag?’ Onze respons: ‘In alle eerlijkheid twee, maar die waren niet om in hogere sferen te komen, hooguit om in leven te blijven.’ De jongeman schaterde het uit en sloeg ons hard op de schouder. ‘Tof man! Staying alive. Das goed.’

Na een paar biertjes, pannenkoeken en veel zwarte koffie hoorden we opeens uit tent India waanzinnige jazzrock komen. Ongelogen: we hebben een uur gebiologeerd staan luisteren. Yusef Dayes, een van de beste jazzdrummers van de wereld! Luisteren en onthouden die naam!

Onze dag kon niet meer stuk. Dat je op je 64ste nog een geweldige muzikale ontdekking mag doen. Net als in 1981 toen Gruppo sportivo het Zuiderpark tijdens het Haagse Parkpop op zijn kop zette. Muziekfestivals, we houden ervan, ook in 2022.

Foto: fotopersbureau De Boer, Shutterstock

Falder.nl is de grootste mannen 50+ site van Nederland.
Vind je dit een leuk bericht? Like dan onze
Facebookpagina

Deel dit artikel via:
MANNENPRAAT