Media

Media

TED en SYLVIA: de 2 meest gehate vrouwen van Nederland. Maar waarom?

B&B Vol liefde
Waarom hebben 50+ mannen zo’n hekel aan Ted en Sylvia? Dat vroeg de VERWONDERMAN zich af

Dagelijks worden op Twitter en Insta de stormen & bliksems van mannelijke toorn – gericht op Ted en Sylvia. Hoe zo?

Even wat context. B&B Vol liefde (hashtag roepnaam #benbvolliefde) is een dagelijks RTL4-programma. Het is eigenlijk geen programma, het is een gesticht. Een gesticht bevolkt door voornamelijk 50-plussers, bestaande uit naar een relatie (liefst een handige loodgieter, elektricien en/of klusjesman) smachtende B&B-eigena(a)rs/essen. Potentiële kandidaten worden dagelijks ingevlogen en in het diepe gegooid. De kandidaten zijn doorgeselecteerd op low labiliteit en extravagantie. De kijkcijfers zijn ravissant voor RTL4. Het is geen TV, het is kauwgom voor de ogen, de natte droom van elke netmanager.

Dagelijks worden op – vooral Twitter – de B&B-ers en hun gasten/lovers met 4 paarden uit elkaar getrokken. Te stom, te oenig, te onnozel, te lelijk, te lief, te bazig, enzovoort. Ted bestiert haar B&B op Madeira met macht en kracht. Het is een powervrouw. Sylvia, gast in ‘Hunkerde’ Hans’ Toscaanse B&B, is een 24-karaats praatjesmaker. Iedereen die het ziet, maar Hans niet.

Wat Uw VERWONDERMAN mateloos interesseert: waarom worden juist deze vrouwen het meest gehaat door Nederlands Twitter-kerels? Antwoord volgens Uw Verwonderman: omdat ze zich gedragen als de gemiddelde 50-plusman. Dat betekent: zenden en niet luisteren, praatjes ophangen, opscheppen, hanig gedrag vertonen, de egomane wijsneus uithangen. Bovendien weten ze heel goed wat ze willen, zijn vastbesloten en duidelijk in de relaties, op het meedogenloze af (denk: Sarina Wiegman, die we allemaal zo tof vinden, nu nog wel).

Een programma of een gesticht?

B&B Vol liefde

‘Sylvia is een zweefteef en een kakwijf’

Sylvia snoeft als een marktkoopman. Vinden we best leuk. Bij een marktkoopman. Niet  bij een vrouw. Die moet haar plaats weten. Lief zijn, niet schurend irritant. B&B-eigenaar Ted, goede ondernemer, is een niet erg warme vrouw. Ze is recht door zee, heeft haar zaakjes op orde heeft en zet de wat onnozele timmerman Piet (geliefd bij de kijkers) resoluut op het vliegtuig terug naar Nederland. Piet is geen partij voor haar.

De twee vrouwen zijn confronterend voor veel mannelijke kijkers. Want: Ze zitten op ons terrein. Ze wieden in ons tuintje. Dat vinden we knap vervelend. Ted en Sylvia gedragen zich als de gemiddelde oudere man. We kijken in de spiegel en wat we zien vinden we niet fraai. VERWONDERMAN moest  2 x kijken om ervan te leren. Probeer het eens.

'Ik heb de bijbel bestudeerd...'

Deel dit artikel via:
MANNENPRAAT