Nieuws

Nieuws

Beste Vladimir (briefje aan Poetin),

Pensioen van 60 naar 65? Niet doen Vladimir. Nu zit je met de gebakken peren. Er is een andere oplossing. Daarom dit briefje aan Poetin.

Beste Vladimir,

Allereerst bedankt dat je zo’n trouwe lezer van Falder bent. Inderdaad, wij zien ook niets in pensioen. Voor onszelf. Wij werken straks gewoon door. Maar Vladimir, om misverstanden te voorkomen, wij zijn uitzonderingen. De meeste mensen op deze aardkloot willen dolgraag van hun pensioen genieten. Had ons eerst even gebeld,  dan hadden we je dat uitgelegd. Nu zit je met de gebakken peren. Want denk je dat jouw onderdanen het maar voor zoete koek zullen aannemen, dat ze nu pensioen krijgen als ze statistisch gezien bijna doodgaan? Daar zouden ze wel eens heel boos om kunnen worden. En als de geest eenmaal uit de wodka fles is? Denk aan 1917. Zo’n revolutie, die best slecht afliep voor de Tsaar en zijn familie. Zo’n lot wil jij toch niet tegemoet zien?

Beuken maar

Natuurlijk, je kunt altijd het Westen de schuld geven van dit alles. Of, als de mensen dat niet geloven, en massaal de straat op gaan, gewoon de politie er flink op los laten beuken. Mocht dat niet helpen, dan kun je de grootste lastpakken ook nog verbannen naar een streng Siberisch werkkamp. Of, iets rigoureuzer, een snufje zenuwgas toedienen. Maarruh, waarom al die onrust riskeren? Je wilt vast wel voor zoveelste keer (sorry, we zijn de tel kwijt) worden herkozen als president. En liefst toch weer met de traditionele 98% van de stemmen?

200 miljard eigen vermogen

Wij hebben een beter idee. Wees genereus. Stel dat je de helft van je eigen vermogen, dat wordt geschat op zo’n 200 miljard euro ter beschikking stelt aan alle ‘babuskaatjes’ en ‘dedushkaatjes’ in het Russische rijk. Dan kunnen zij gewoon genieten van een oude dag. Zoals het hoort. Je zult er geen boterham minder om eten en je kunt rekenen op hun eeuwige dankbaarheid. En je weet wat Russen doen, die hun grote leiders op handen dragen. Dat betekent straks, gebalsemd en al, een mooi plekje op het Rode Plein, naast die andere grote leider, Lenin. Een groter eerbetoon kun je je toch nauwelijks voorstellen.

Maar van ons hoef je nu nog niet af te reizen naar de Eeuwige Jachtvelden. Echt niet. Wij gunnen natuurlijk ook jou, dat je na je werkzame leven nog heel lang kunt genieten van je pensioen.

Deel dit artikel via:
MANNENPRAAT