Nieuws

nu

Hoe kun je veel zuiniger doen met een liter benzine? Nou zo!

Het is weer vloeken bij de benzinepomp. Met deze creatieve en praktische tips haal jij meer kilometers uit elke tank.

Strategisch tanken

Tank vroeg in de ochtend of laat in de avond wanneer het koeler is. Brandstof zet uit bij warmte, dus je krijgt feitelijk meer voor je geld als het koeler is.

Maak gebruik van apps

Gebruik apps die de brandstofprijzen in de omgeving vergelijken om het goedkoopste tankstation te vinden. Sommige apps bieden ook beloningen of kortingen.

Plan je routes

Gebruik GPS of een routeplanner om de meest efficiënte route te vinden en vermijd waar mogelijk druk verkeer of veel stoplichten.

Bandenspanning controleren

Houd je banden op de juiste spanning. Te zachte banden verhogen de rolweerstand en daarmee het brandstofverbruik.

Minimaliseer gewicht en luchtweerstand

Haal onnodige items uit je auto om gewicht te besparen en verwijder dakdragers of fietsenrekken als je ze niet gebruikt om de luchtweerstand te verminderen.

Gebruik van alternatief vervoer

Overweeg voor korte afstanden het gebruik van de fiets of ga lopen. Het is niet alleen goed voor je portemonnee en gezondheid, maar ook voor het milieu.

Onderhoud je voertuig

Een goed onderhouden motor loopt efficiënter. Zorg dus voor regelmatige olieverversing en onderhoudscontroles.

Experimenteer met hyper-miling

Dit is een reeks technieken gericht op het maximaliseren van brandstofefficiëntie, zoals het uitzetten van de motor bij lange stops en het gebruik van de versnelling om te vertragen in plaats van te remmen.

Gebruik airconditioning spaarzaam

Airconditioning verhoogt het brandstofverbruik. Gebruik het spaarzaam en overweeg om de ramen iets open te zetten bij lagere snelheden.

Doe aan rij-sharing

Dit gaat een stap verder dan carpoolen. Maak gebruik van diensten die het delen van ritten faciliteren voor langere afstanden, waarbij de kosten worden gedeeld.

Door creatief te denken en proactief te zijn, kun je aanzienlijk besparen op je brandstofkosten en je ecologische voetafdruk verkleinen. Elk klein beetje helpt!

Foto: Getty

Deel dit artikel via:

Falder.nl is de grootste mannen 50+ site van Nederland.
Vind je dit een leuk bericht? Like dan onze Facebook-pagina.

MANNENPRAAT