Nieuws

nu

Meivakantie: waar is een biertje in Europa nog te betalen?

In elk geval niet in Nederland… Maar goed, het kan altijd duurder, zoals in Noorwegen. Waar is bier in Europa dan nog betaalbaar?

Waarom de prijs van een biertje uitzoeken? Omdat de prijs van een biertje in horeca vaak een goede voorspeller is van de prijs van de horeca in een land, en als je voordelig op vakantie wil, kan dit een goede graadmeter zijn.

Er is gekeken naar 35 Europese landen op basis van cijfers van Numbeo. Uit de analyse van FerryGoGo komt onder meer naar voren dat je gemiddeld €3,87 voor een halve liter bier in een restaurant in Europa kwijt bent. Dan zijn er uitschieters, bijvoorbeeld Noorwegen (€8,50), Zwitserland (€7,24) en Finland (€7,-) waar je flink in de buidel moet tasten voor een groot biertje, en een flink aantal goedkope landen, waar je niet direct enthousiast van wordt om op vakantie te gaan.

  • Gemiddeld kost een halve liter bier in Europa €3,87
  • Noorwegen is het duurst, Portugal en Spanje zijn populaire bestemmingen die voordelig uitpakken.

Portugal en Spanje komen voordelig uit de bus van populaire vakantielanden, met respectievelijk €2,50 en €2,80 voor een biertje.

Nederland zelf staat op plek 9 van duurste landen binnen Europa. Blijf je tijdens de vakantie in Nederland dan ben je gemiddeld €5,- kwijt voor een halve liter in een restaurant.

Foto: Image by frimufilms on Freepik

 

Deel dit artikel via:

Falder.nl is de grootste mannen 50+ site van Nederland.
Vind je dit een leuk bericht? Like dan onze Facebook-pagina.

MANNENPRAAT