Nieuws

nu

Worden wij ook 100 jaar met Liga?

De reclameslogan is van een ander merk (Calvé pindakaas), maar zijn we er niet ‘allemaal groot mee geworden?’

Liga, je weet wel dat koekje dat je meekreeg naar school, of in de speeltuin at of bij je oma, bestaat 100 jaar. Het bekende vierkante granenkoekje met rozijnen of met melkblok was  vroeger een soort standaard ontbijt- en lunchingrediënt voor elke opgroeiende peuter en kleuter. Je moeder prakte de koek samen met een banaan en sinaasappelsap en klaar was je vitaminebom!

Van jong tot oud...

Op de website van Liga staan nu honderden ingezonden reacties op de vraag waarom je toen (en nu nog) sabbelde aan een Liga. Een van de reacties: ‘Sinds ik Liga kon eten, heb ik dat ook gedaan. Liefst met melk. Zelfs nu koop ik nog regelmatig Liga. En ja, nog steeds met melk. Het was vroeger mijn lievelingssnack.’

Liga is net de Donald Duck, ook volwassenen knabbelen nog graag aan de haverbiscuit uit Breda. Naast de variant Evergreen lanceert de bakker andere tussendoortjes zoals de Liga Haverbiscuits (1983) en Liga Melkbde iscuits (1985). Later kreeg de haverbiscuit de merknaam Liga Switch (nu bekend als FruitKick) en kreeg de melk-biscuit de merknaam Liga Brunchy (nu bekend als MilkBreak).

In de periode 2005-2007 groeit de verkoop van Liga Evergreen explosief doordat dit koekje werd opgenomen in de boeken van gewichtsconsulente Sonja Bakker. Zij is het brein achter  het boek Bereik je ideale gewicht!, waarvan in 2005 en 2006 400.000 exemplaren werden verkocht. Het boek stond ruim een jaar onafgebroken in de top-10 van de meest verkochte boeken in Nederland.

Heb jij ook mooie herinneringen aan de Liga, dan kun je jouw ervaringen melden op de site van Liga en meedingen naar allerlei prijzen.

Klik hier voor meer info.

Foto: Liga

Deel dit artikel via:

Falder.nl is de grootste mannen 50+ site van Nederland.
Vind je dit een leuk bericht? Like dan onze Facebook-pagina.

MANNENPRAAT