Nieuws

Nieuws

Zo bizar zijn de feiten over Kim-Jong Un

Poetin en Kim-Jong Un zijn nu in gesprek met elkaar. Wie van de twee is het meest zonderling? Wij gokken toch op de Noord-Koreaanse leider. Hier de meest bizarre feiten over hem.

  • Op 29 december 2011 volgde Kim Jong-un zijn vader, de dictator Kim Jong-il, op als de leider van Noord-Korea.
  • Kim Jong-un bracht een deel van zijn jeugd door in Zwitserland, waar hij studeerde aan de International School of Bern onder de schuilnaam ‘Pak Un’ of ‘Chol-Pak’. Zijn ware identiteit werd verborgen achter het verhaal dat hij de zoon was van een Koreaanse diplomaat. Volgens klasgenoten was hij vriendelijk, maar niet bijzonder getalenteerd.
  • Waarschijnlijk trouwde Kim Jong-un in 2009 met Ri Sol-ju, die naar verluidt een zangeres was in de Pochonbo Electronic Ensemble, een populaire Noord-Koreaanse band. Sommige bronnen suggereren dat het paar in 2010 een dochter kreeg, genaamd Ju-ae. Er wordt ook beweerd dat Kim Jong-un eerder een korte relatie had met een ander lid van de band, Hyon Song-wol, die samen met enkele andere bandleden in 2013 werd geëxecuteerd vanwege vermeende schendingen van de anti-pornowetgeving van Noord-Korea.
  • In december 2013 zou Kim Jong-un de executie van zijn oom Jang Song-thaek hebben bevolen vanwege tegenstand tegen de staat. Er zijn verschillende versies van de executie, variërend van hem voederen aan wilde honden tot een vuurpeloton. Zijn tante zou ook zijn vergiftigd toen ze protesteerde tegen de executie.
  • Een vergelijkbare paranoia lijkt te hebben geleid tot de moord op zijn oudere broer Kim Jong-nam in 2017, uit angst dat hij Kim Jong-un van de troon wilde stoten. De moordaanslag vond plaats op de luchthaven van Kuala Lumpur, waar een vrouw die naar verluidt voor het Noord-Koreaanse regime werkte, een dodelijk gif in het gezicht van Kim Jong-nam drukte.
  • Opmerkelijk ook is dat Kim Jong-un Noord-Koreanen verplicht om hun haar op een bepaalde manier te stileren, maar zelf bang is voor kappers.
  • In Zwitserland ontwikkelde hij vermoedelijk een voorliefde voor Zwitserse kaas, wat mogelijk heeft bijgedragen aan zijn gewichtstoename en onvaste tred. Jaarlijks wordt er aanzienlijke hoeveelheden Zwitserse kaas geïmporteerd om aan zijn verlangens te voldoen.
  • Kim Jong-un heeft diverse bijnamen, waaronder ‘De Briljante Kameraad’ en ‘De Opperste Leider’.
  • Kim Jong-Un is de militaire aanvoerder van het land, zonder enige training en ervaring
  • Toen Kim nog jong was, bracht een internationale speedbootbouwer een bezoekje aan Noord-Korea. Hij leerde de ondernemer hoe je nou een speedboot moet besturen. Ook de speedbootrace, die werd georganiseerd door deze zakenman, won Kim op legendarische wijze.
  • Noord-Koreaanse kinderen leren op school dat hij al op jonge leeftijd kon autorijden, zelfs vanaf zijn derde.
  • Hij is niet alleen bedreven op de weg en op het water. Op een YouTube- filmpje is te zien, hoe hij zelf een vliegtuig bestuurt.
  • De Noord-Koreaanse staatsmedia beweren dat Kim Jong-un de hoogste berg van het land, Mount Peaktu, heeft beklommen, maar er zijn geen foto’s van de beklimming zelf, alleen van hem op de top.
  • De vader van Kim Jong-un, Kim Jong-il, had ook een reeks opmerkelijke beweringen op zijn naam staan volgens Noord-Koreaanse media. Daaronder het scoren van vijf hole-in-ones tijdens zijn eerste keer golfen, het uitvinden van de Big Mac. Ook ging zijn vader nooit naar het toilet en beheerste die het weer.

Bronnen: Wikipedia, Historiek, Quote, AD
Beeld: ANP

 

Deel dit artikel via:

Falder.nl is de grootste mannen 50+ site van Nederland.
Vind je dit een leuk bericht? Like dan onze Facebook-pagina.

MANNENPRAAT