Sport

Sport

Tour de France: hoe goed is de prof en hoe goed ben jij?

Hoe goed is een Tour-renner en hoe goed ben jij?

Zit jij ook weleens op de racefiets? Volg je de Tour de France? Bekruipt jou ook weleens de gedachte: hoe zou ik het doen in de Tour? Het altijd originele en informatieve  Nederlandse magazine Bicycling zette op een rijtje wat de verschillen zijn.

Hier een overzicht:

Tour de France, de tijdrit:

Een Tour-renner trapt gemiddeld 46-50 kilometer per uur. Een amateur zoals jij komt op zo’n 30-32 km. In de derde etappe staat in deze Tour een tijdrit van 36 kilometer op het programma: daar doet hij dan 22 minuten sneller over.

Nederlandse successen in de Tour de France

Tour de France, gemiddelde snelheid op vlak terrein:

Een amateurrenner trapt gemiddeld tussen de 28-30 kilometer per uur. Een prof in de Tour kent in de vlakke etappes een gemiddelde snelheid tussen de 40-45 kilometer per uur.

Tour de France, over de kasseien:

Ja, ook dit jaar is er weer een etappe over de kasseien (nummer 9). Op de meest moeilijke delen blijft de snelheid bij de professional zeker nog wel zo tussen de 30 en 35 km/u.  Bij een gemiddelde renner zoals jij zakt het snelheidsmetertje snel terug naar de 20 km/u.

Tour de France, in de bergen:

Laten we de Alpe d’ Huez als voorbeeld nemen: Deze keer staat deze ‘ Hollandse berg’  in de twaalfde etappe op het programma. Een gemiddelde renner amateurrenner worstelt zich in 75 minuten naar boven. Een prof heeft dit klusje in een 40 minuten geklaard.

Zie verder het artikel in het magazine Bicycling

Vind je dit een leuk bericht? Like dan onze Facebookpagina

Volg ons op Twitter: @FalderNL en mis niets dat elke dag leuk, interessant of tof is.

Deel dit artikel via:
MANNENPRAAT