Jeugd

toen

De revival van de brommer

Puch, Tomos, Kreidler, Zündapp, we kennen ze allemaal nog uit onze jeugd. De brommer maakt een opmerkelijke comeback. Er zijn steeds meer clubs die de klassieke tweewieler in ere herstellen.

We hebben al contact met 1op25, de oldtimer bromfietsclub van Groningen, maar nu stuitten we recent op de Zündapp Veteranen Club in Eindhoven.

Allemaal actieve oudere jongeren die de brommer nog steeds een warm hart toedragen. De clubs organiseren tourritten, kijkdagen en tentoonstellingen. Nostalgie ten top! Het grappige is dat wijzelf ook weer enthousiast worden als we de met chroom overladen bromfietsen bekijken. Het is weer eens iets anders dan lid worden van de plaatselijke golfclub of postzegelvereniging…

Van de website van de in 1986 opgerichte Verenigde Zündapp Toer Enthousiasten leren we dat de doelstelling van de club was: het in stand houden van alle door de Duitse Zündapp fabrieken geproduceerde artikelen en voertuigen tot en met bouwjaar 1984.

Dankzij de promotie op diverse beurzen en het verschijnen van een artikel in Het Eindhovens Dagblad begonnen potentiële leden zich aan te melden. Van enkele honderden steeg het aantal leden tot ver boven de duizend. Voor het tienjarig bestaan van de club in 1997 en het feit dat 75 jaar daarvoor Zündapp de eerste motorfiets produceerde organiseerde de club de grootste Zündapp-tentoonstelling ooit. In het Autotron in Rosmalen werd 1500 m² vrijgemaakt om plaats te bieden aan meer dan 100 Zündapp machines, nevenproducten, opengewerkte motorblokken, posters, reclamelichtbakken, vitrinekasten met boeken, folders, bekers, gadgets e.d. Het was de grootste Zündapp tentoonstelling ooit en is tot op heden niet geëvenaard.

Het grote evenement had volgens de website  ‘ook invloed op het ledental want dat steeg tot meer dan tweeduizend.’ Momenteel telt de club 600 leden waarvan de meeste al jaren lid zijn.

Een groot gedeelte zijn echte gepassioneerde Zündapp freaks van het eerste uur die absoluut besmet zijn met het virus.

Voor meer informatie: zie hier 

Foto: 1op25

Deel dit artikel via:

Falder.nl is de grootste mannen 50+ site van Nederland.
Vind je dit een leuk bericht? Like dan onze Facebook-pagina.

MANNENPRAAT