Memory lane

Memory lane

Omdat ergens van binnen altijd dat jochie schuilt

Weet je het nog? Piratenschepen, brandweerkazernes, de Taj Mahal, de Apollo 11-maanlander en Star Wars-machines. Die zijn nu allemaal te zien in Nederland, in een immense tentoonstelling.

Jij hebt nog nooit met Lego gespeeld toen je dat jochie was? Dan ben je een van de weinigen. Want de meesten van ons deden dat wel. ‘Spelen met Lego is fijn’, zo luidde de reclameslogan destijds, en er werden prachtige bouwsels getoond wat je allemaal wel niet met die veelkleurige steentjes kon maken. Jammer dat die losse steentjes in de handjes van ons jochies zelden kwamen tot enorme kastelen, vuurtorens, molens met draaiende wieken en stoere vrachtauto’s. Nee, in de huiskamer ontstonden vaak wankele bouwsels of mobielen, waar zelfs Fred Flintstone zijn neus voor zou ophalen. Gelukkig kwamen er steeds meer Lego- bouwpakketten. Daar stonden ze, herinner je het nog, rij aan rij, in van die prachtige Lego-dozen in de speelgoedwinkel, waar je watertandend langs liep. Dankzij de uitgebreide handleidingen kwamen ingewikkelde treinen, raketten, en stoere vrachtauto’s zelfs voor de meest onhandige frutselaar wel tot Lego-leven. Apollo’s, Star Wars, de Batcar van Batman, de Taj Mahal en Eiffeltoren. Ja, wij wisten wel hoe we onze regenachtige zondagmiddagen door moesten komen.

Apollo-maanlander

Oké, we worden ouder. Oké, er zijn al heel wat dagen dat we niet meer aan Lego hebben gedacht. Maar herken jij dat ook? Zo af en toe zie je een nieuwtje van het nog steeds ongekend populaire Lego-concern langskomen en dan word toch weer even je nieuwsgierigheid aangewakkerd. Voor wie zich daarin ook herkent, is de tentoonstelling in Hoorn een must. Sinds 17 december  (tot en met 29 oktober 2023) is te zien wat 90 jaar Lego heeft voortgebracht. Dankzij een verzamelaar is het museum in bezit gekomen van misschien wel de grootste Lego-verzameling van Europa. De vitrines puilen uit met honderden minifiguren, maar ook de meest ingenieuze modellen van maar liefst twee meter hoog. Star Wars, Ninja en Harry Potter, treinen, vliegtuigen en auto’s, grote bouwwerken zoals het Vrijheidsbeeld en de Eiffeltoren, de Taj Mahal en de Tower Bridge. Je vindt het er allemaal. En voor wie nu de vingers echt beginnen te jeuken. Kinderen en hun (groot) ouders kunnen ook uitgebreid zelf bouwen met duizenden Lego-bouwstenen.

Falder.nl is de grootste mannen 50+ site van Nederland.
Vind je dit een leuk bericht? Like dan onze 
Facebookpagina

Deel dit artikel via:
MANNENPRAAT