Gezondheid

Gezondheid

Hoe ouder, hoe gekker (en gelukkiger)

Niemand wordt graag ouder. Want voor je het weet loop je achter een rollator, heb je een kunstgebit en weet je de naam van je partner niet meer. Maar bedenk ook: je bent steeds meer jezelf

Met het klimmen van de jaren maken we ons steeds minder druk. Het lijkt wel of we terugkeren naar onze jeugd toen we als 18-jarige zorgeloos en fluitend door het leven gingen.

We waren jong, onze ouders betaalden de rekeningen en deden de was en het enige wat wij hoefden te doen was plezier maken. Eenzelfde gevoel overvalt je als je eenmaal de 50 jaar bent gepasseerd. Alles in het leven lijkt minder zwaar en ‘zorgen’ schudt je steeds makkelijker van je af. Falder maakt de dag helemaal goed met 10 minder zorgen!

  1. Dingen doen omdat ze zogenaamd ‘moeten’

Als je eenmaal 50 bent, is er geen heilig ‘moeten’ meer. Vroeger moest je naar een verjaardag of een feestje. Als je geen zin hebt in weer 23 ego verhalen of slechte wijn zeg je toch gewoon lekker ‘nee’. Het is jouw tijd en die wordt steeds schaarser.

  1. Slecht gedrag tolereren

Slecht gedrag van andere mensen accepteren, is niet langer acceptabel. Als je de 50 gepasseerd bent, wordt het veel eenvoudiger om vervelende mensen uit je leven te bannen en je daar niet druk over te maken.

  1. Je lichamelijke eigenaardigheden

Natuurlijk krijgen we allemaal last van spierpijn, krakende gewrichten en vermoeidheid. Of dat je de 100 meter niet meer in 15 seconden rent. Acceptatie van een minder viriel lichaam hoort bij 50 jaar worden. Helaas, maar maak je geen zorgen, er is niet veel aan te doen.

  1. Of mensen je aardig vinden

Heb je ook steeds minder moeite mee. Als puber en jongvolwassene wilde je altijd indruk maken en maakte je je druk om een pukkel of omdat je haar niet goed zag. Erger was als je je schaamde voor je persoonlijkheid. Na een halve eeuw moeten mensen je maar accepteren zoals je bent.

  1. Een perfecte ouder zijn

Je doet je best en wij houden ons vast aan de gouden regel dat 95% genetisch is bepaald en dat 5% bestaat uit opvoeding. Zolang ze elders met mes en vork eten en sociaal goed bewegen is er niks aan de hand. De stress van kinderen opvoeden wordt minder en je hebt dus heel wat minder sores!

  1. Slecht weer

Je weet intussen dat je er niets aan kunt veranderen. Lekker belangrijk. Natuurlijk smachten we nu ook naar een zonnig terras met 30 graden in de schaduw. Maar ja, het sneeuwt. Deal with it.

  1. Niet genoeg geld hebben

Het liefst hebben wij ook 4 miljoen op de bank. Maar naarmate je ouder wordt, gaat geld minder tellen. Zolang je niet in een kartonnen doos onder een brug woont, valt alles mee.

  1. Er stom uitzien tijdens het dansen of vals zingen bij karaoke

Het oude spreekwoord “dans alsof niemand kijkt’ moet je eigenlijk heel groot op je rug tatoeëren. Weet je het nog? Vroeger durfde je pas op de dansvloer na een biertje of 15 en dan nog keek je stiekem rond of niemand te lang naar je keek. Schaamte voorbij! Hup die dansvloer op. Of schreeuw je keel strak bij de karaoke. Kan jou iets schelen, die mensen zie je nooit meer terug!

  1. Erover in zitten dat je anderen gelukkig moet maken.

Het is tijd voor jezelf! Sappelen doe je al je hele leven voor anderen. Koop die andere auto. Ga op een cruise. Koop een motor. Me time!

  1. Wat mensen over je zeggen

Tja, dit is eigenlijk wel de ergste van alle 10. Mensen praten altijd en over iedereen. In die wetenschap is het heerlijk om lekker alles te doen wat jij wil. Geen zorgen voor morgen, praten doen mensen toch.

 

Falder.nl is de grootste mannen 50+ site van Nederland.
Vind je dit een leuk bericht? Like dan onze
Facebookpagina

 

 

Deel dit artikel via:
MANNENPRAAT