Media

Media

Wij willen Laura Fygi weer op TV!

In de jaren tachtig was ze wild-erotisch in de hitsige meidengroep Centerfold. Daarna legde Laura Fygi zich succesvol toe op Latin en Jazz. Maar toch wordt ze in Nederland geboycot, ontdekte de TV-Man.

Centerfold was in de jaren tachtig niets minder dan een sensatie. Als het wulpse drietal optrad ergens in een provinciale discotheek gingen het testosteron en de hormonen door het dak. Na de break-up bleek dat de mysterieuze donkere van het trio, Laura Fygi, ook nog zelf kon zingen. De van oorsprong Egyptische zangeres legde zich toe op Latin & Jazz, waar ze internationaal hoog mee scoorde. Hier in Nederland stond ze zelfs in een bomvol Carré met het Metropole-orkest.

Dus wel Famke Louise, en geen Laura?

Ze ontving een Edison en diverse gouden en platina-platen. Toch moet de Nederlandse televisie niets van haar hebben. De zenders kiezen liever voor non-valeurs als Famke Louise, dan voor een bewezen rasartieste. ,,Ik word nooit gevraagd voor al die tv-programma’s. Ik weet niet waarom. Ik vind het eigenlijk een beetje teleurstellend’’, zo hoort de TV-Man. Ze vervolgt: ,,Ik ben geen eendagsvlieg. Ik zat in Centerfold en iedereen dacht: dat is helemaal niks. Toen ging ik plotseling jazz doen en dat doe ik nu al 32 jaar. Een solocarrière, en niet zo’n kleintje ook, want ik ga de hele wereld over.”

Als kandidaat in The Voice of Holland… Watte?

De stilte rond Fygi is niets minder dan bizar. ,,Ik weet niet waar het aan ligt. Er zijn er wel meer die zeggen: ‘Hoe kan dat?’ Ik kan het wel van de daken schreeuwen. Als ik echt iets bijzonders heb en ik bied het aan bij een praatprogramma, dan vinden ze het niet interessant. Of er zitten veel jonge mensen bij de redacties die niet eens weten wie ik ben. Dat kan ook.” En nou komt het: Laura is gevraagd voor The Voice of Holland, maar dan als kandidaat. Kandidaat!

Gebrek aan Classy Ladies

Laura is daarover nogal duidelijk: “Ik heb daar gewoon geen trek in. Ik heb geen zin in competitie. Ik heb mijn eigen status bereikt. Met wie moet ik gaan strijden, in godsnaam?” Terecht, vindt de TV-Man. Een show die haar meer past, zou de Beste Zangers zijn. Laura enthousiast: ,,Want dat heeft niet met competitie te maken, je bent daar niet in strijd met anderen.” Hopelijk luisteren ze in TV-land, aan classy ladies hebben we in Hilversum helaas een groot gebrek.

 

Deel dit artikel via:
MANNENPRAAT