Relaties

Relaties

Waarom een scheet laten bij je partner goed voor je gezondheid is

Ik weet niet hoor, maar ik ben zelf al jaren bij mijn partner en ik zou nooit maar dan ook nóóit een scheet laten waar hij naast zit.

Floep, daar gaat-ie
Doe even normaal. Dat is toch GOOR? Nu blijk ik niet de enige te zijn die dat vindt. Net als naar de wc gaan voor meer dan een plasje. Zo durft 4 procent pas na zes tot twaalf maanden relatie in hetzelfde huis te poepen en doet 18 procent dat na een jaar nog steeds niet. Maar er zijn genoeg mensen die het gewoon doen hoor, scheten laten waar de soulmate gezellig naast zit. Zeker 35 procent gaat er gewoon voor en laat alle gassen lekker los.

Uit onderzoek blijkt dat het een opsteker zou zijn voor je relatie als je scheten durft te laten waar een ander bij zit. Jouw scheten zijn namelijk gezond voor je partner. En dus ben je eigenlijk heel lief bezig met dat stinken. Het zit zo: de gassen die vrijkomen bij het laten van een windje (lees: gaswaterstofsulfide) kunnen ziektes bestrijden. En eigenlijk help je je SO daar dus indirect mee, als jij weer eens wat lucht kwijt wilt.

Lekker bezig
Een van de onderzoekers, dr. Mark Wood, vertelt: “Hoewel waterstofsulfide bekendstaat als het stinkende gas in rotte eieren – en natuurlijk in winden – wordt het van nature in ons lichaam geproduceerd en is het een wondermiddel voor je gezondheid. Het zou in de toekomst weleens kunnen worden aangeraden als hulpmiddel in de strijd tegen verschillende ziekten.” En dan hebben we het ook nog eens over heel wat serieuze aandoeningen. Door het onderzoek kwamen de wetenschappers erachter dat het inademen van het gas het risico op ziekten als een hartaanval, beroerte en zelfs bepaalde vormen van kanker kan verlagen. Een stinkscheet is nog nooit zo… Gezond geweest.

Dit artikel verscheen eerder op Amayzine.com

Falder.nl is de grootste mannen 50+ site van Nederland.
Vind je dit een leuk bericht? Like dan onze Facebook-pagina.

Deel dit artikel via:
MANNENPRAAT