Hein en Sjaak

mannenpraat

Simpelweg gelukkig in je eigen bubbel?

Nederlanders met een hoog inkomen leven het meest in hun eigen bubbel, zo lezen we in de krant. Is dat erg? Of gewoon begrijpelijk?

Mensen met een hoog inkomen van wie de ouders in Nederland zijn geboren, hebben minder contacten met een andere afkomst in hun netwerk dan Nederlanders met een migratieachtergrond. Dit blijkt uit onderzoek van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

Wij denken dat met alle ellende in de wereld steeds meer mensen – en niet alleen de oudere, witte en oer-Hollandse man – zich terugtrekken in hun eigen bubbel, gewoon omdat ze genoeg hebben aan hun eigen sores. En omdat je nu eenmaal niet blij wordt van de continue stroom aan berichten over oorlog, prijsinflatie, steeds hogere belastingen, een rammelende kabinetsformatie en het feit dat Gordon weer gaat zingen.

Een eigen bubbel voelt veilig, zo simpel is het. Toch een van de basisvoorwaarden voor een gelukkig leven. Maar goed, het CBS heeft wellicht een punt. Ons wereldje wordt in de bubbel wel heel erg klein en bekrompen. Voor je het weet staat er een muur om je witte enclave plus tien man beveiliging. Misschien is het wel goed als we soms even uit onze comfortzone – letterlijk en figuurlijk – stappen en over de muren heen kijken om te zien of er situaties en mensen zijn waarvan we iets kunnen leren. Of andersom.

Foto: Getty

Deel dit artikel via:

Falder.nl is de grootste mannen 50+ site van Nederland.
Vind je dit een leuk bericht? Like dan onze Facebook-pagina.

MANNENPRAAT