Nieuws

nu

Valentijnsdag: nog steeds verliefd, maar dan anders

Valentijnsdag is meer iets voor jong verliefden of voor mensen die een geheime lover hebben. Voor jonge ouderen is het meer een moment om de liefde en vriendschap op een andere manier te vieren…

Denk eens aan deze vormen van Valentijnsdag.

Herinneringen delen: Organiseer een middag waarop je samenkomt met je partner of vrienden om fotoalbums door te bladeren of oude brieven te lezen. Deel verhalen over je jeugd, eerdere liefdes of memorabele Valentijnsdagen.

Cultuur thuis: Bezoek een virtueel museum of concert samen. Veel culturele instellingen bieden online tours of livestreams van voorstellingen. Zo kun je genieten van kunst en muziek van over de hele wereld, comfortabel vanuit je eigen huis.

Samen leren: Kies iets nieuws dat je samen wil leren. Dit kan variëren van een nieuwe taal tot schilderen of koken. Er zijn online talloze cursussen beschikbaar die speciaal zijn ontworpen voor senioren. Samen leren versterkt niet alleen je band, maar is ook goed voor de hersenen.

Natuurwandeling: Maak een romantische wandeling in de natuur. Kies een mooi natuurgebied uit en geniet samen van de frisse lucht en de rust. Je kunt deze wandeling extra speciaal maken door bijvoorbeeld een picknick mee te nemen.

Brieven schrijven: Schrijf brieven naar elkaar, ook als je in hetzelfde huis woont. Deel je gedachten, gevoelens, en waarom je dankbaar bent voor elkaar. Tranen verzekerd!

Creatieve projecten: Werk samen aan een creatief project, zoals het samenstellen van een scrapbook met herinneringen of het planten van een liefdestuin met bloemen die elk jaar weer bloeien.

Foto: Getty

Deel dit artikel via:

Falder.nl is de grootste mannen 50+ site van Nederland.
Vind je dit een leuk bericht? Like dan onze Facebook-pagina.

MANNENPRAAT