Nieuws

Nieuws

Waarom wij mannen veel meer te lijden hebben onder al deze crisissen dan vrouwen

Echt, deze tijd is niet gemaakt voor ons mannen. Vrouwen zijn daar veel beter in. Hoe?

Een bekende hoofdredacteur van een mannenmagazine zei altijd: een vrouwenblad maken is veel makkelijker dan een mannenblad. Je maakt namelijk overal een probleem van en het onderwerp is interessant. Dus niet: ‘fijn de zomer komt eraan’. Maar wel: De zomer komt eraan, help ik moet op bikinidieet.’. Even googelen lijkt dit te bevestigen: mannen zijn erg op actie en het oplossen van problemen gericht, terwijl vrouwen graag uitgebreid praten over het probleem. Dit schijnt allemaal ontstaan te zijn in de oertijd, waar mannen snel moesten beslissen in jachtsituaties en vrouwen uitgebreid konden kletsen terwijl ze een heerlijke stoofpot trokken van mammoetvlees. Zoiets.

Zwaar allergisch

Enfin, vanuit deze redenatie is deze tijd voor ons mannen echt een crime. Crisis, crisis, crisis. Het woord valt voortdurend. Er valt niet aan te ontkomen. Stikstof, Oekraine, Groningen, inflatie, energie. En het houdt maar niet op. In feite zitten we met zijn allen om de mammoetstoofpot en we praten maar, praten maar. Zonder te komen met oplossingen. Wie zijn dit het meest gewend: inderdaad, het vrouwelijk deel van deze planeet. Uw Vakantieman is na zijn heerlijke summerbreak ondertussen al zwaar allergisch voor het ‘crisis’-woord.

Eigen huishouden

Ook al omdat dit woord steeds vaker in zijn eigen huishouden valt, zodra zich een probleem voordoet. Door wie? U raadt het al: door het vrouwelijk deel. Zijn echtgenote had laatst een vre-se-lijke crisis met het haar toen dit niet goed wilde zitten. Ook keerde ze terug van een ‘crisis’-situatie in de supermarkt, toen ze haar bankpasje was vergeten. Zelfs dochterlief, nu nog op de basisschool heeft het woord opgepakt: ‘Pap. Er was echt ‘crisis’ bij ons in de klas, de beamer deed het niet.’

Zonnepanelen

Hoe het wel goed werkt voor ons mannen? Laatst in het boksgroepje waarin Vakantieman verkeert. Het afgelopen half jaar hebben de meeste van ons in dit groepje zonnepanelen aangeschaft. Vooraf aan de training moet het sindsdien gek lopen wil niet een van ons de mobiel pakken, om trots en fier via een grafiekje de rest te laten zien hoe makkelijk hij nu geld heeft verdiend. Oplossing + slim zijn + dit etaleren en vervolgens excelleren in een groep. Het is simpele mathematica. Maar zo werkt het nu eenmaal bij ons.
Al dat gelul, daar word je toch knettergek van.

Falder.nl is de grootste mannen 50+ site van Nederland.
Vind je dit een leuk bericht? Like dan onze Facebook-pagina.

Deel dit artikel via:
MANNENPRAAT