Sport

Sport

Hoe is het met… sexy tour-direkteur Marion Rousse?

Met Marion Rousse (32) als wielerbazin heb je geen rondemissen meer nodig. De zonnige Française is kersvers directielid van de Tour de France, maar wist je dat ze ook de fraaiste wielrenster ooit was? En heeft ze zin in de nieuwe tour?

Daarom hier eerst nog even een repo-tje van een sexy shoot, die de nieuwe koersdirecteur nog tijdens haar actieve sportcarrière weggaf (en daarna vertellen we iets meer over haar en hoe het nu met haar gaat).

Allez Marion!

In het jaar van dit filmpje, 2012, won Marion de nationale titel in Frankrijk, daarna scoorde ze wat etappes en top 10 kwalificaties in regionale rondes. In 2015 stapte Rousse definitief van de fiets en werd – het zal je niet verbazen – rondemiss, om vervolgens uit te groeien tot wieleranalist en presentatrice bij France TV. Ook haar partners zocht ze in het peloton, eerst date Marion met Tony Gallopin en inmiddels woont ze samen met Julian Alaphilppe. Sinds 2019 is Rousse bij de tourorganisatie betrokken en recent is ze benoemd tot de koersdirectrice voor de Tour de France Femmes.

Spektakelstuk

Dit moet vanaf nu een spektakelstuk worden met acht enerverende etappes. Rousse is er alvast heel trots op, vertelt ze in Parijs. ,,Als klein meisje heb ik altijd met veel bewondering naar de Tour de France gekeken. Toen ik mijn eigen carrière begon, had ik nooit verwacht dat ik deze koers ooit nog zou kunnen organiseren. Ik wil nu mijn uiterste best doen om de droom van kleine meisjes, die willen meedoen aan de Tour, in vervulling te laten gaan. Het wielrennen voor vrouwen is de laatste jaren enorm in opkomst. Toch ontbrak er nog een grote rittenkoers met echte media-aandacht. Nu ik deze uitdaging ben aangegaan, heb ik een nieuwe missie.” Marion heeft er zin in. En wij ook!

Deel dit artikel via:

Falder.nl is de grootste mannen 50+ site van Nederland.
Vind je dit een leuk bericht? Like dan onze Facebook-pagina.

MANNENPRAAT