Sport

nu

Voor promotie Cruyff-loop: Koeman en Rijkaard terug in de tijd van 1988

Gehuld in het van oorsprong roemruchte EK ‘88-shirt roepen Ronald Koeman en Frank Rijkaard op om mee te doen aan de Johan Cruyff-loop van 7 of 14 kilometer. Ren jij mee in dit geweldige shirt en help je geld inzamelen voor gehandicapte kinderen?

Aan dat jaartal hebben we – en zeker onze leeftijdgenoten – prachtige herinneringen. Loop ook een rondje met dit geweldige kampioenschap in het achterhoofd!

De voetbalprominenten Koeman en Rijkaard, beide ambassadeur van de Cruyff Foundation, weten het nog als de dag van gisteren. Dit Oranje shirt is geïnspireerd op het shirt van 1988, waarin de voetballegendes samen de finale wonnen en Nederland Europees Kampioen maakten. Daarmee brachten ze heel Nederland in beweging. Het brengt een vleugje nostalgie, ook voor bondscoach Ronald Koeman: ‘Dit shirt brengt ons weer een beetje terug in de tijd, een succesvolle tijd.’

Rijkaard: ‘Het shirt van ’88 is een shirt vol herinneringen. Ik hoop dat dit shirt óók mooie herinneringen maakt, namelijk voor kinderen om te kunnen sporten. Vooral kinderen met een handicap hebben onze hulp hard nodig.’ 60% van de kinderen met een verstandelijke handicap sport niet wekelijks. Bij kinderen met een lichamelijke beperking is dat percentage zelfs minstens 70%.

Cruyff Legacy 14K

De Cruyff Legacy 14K is een sportief evenement met een 5 of 14 km lange route door onze hoofdstad, met start en finish in de Johan Cruijff ArenA. Door mee te rennen of te wandelen halen deelnemers geld op voor de Cruyff Foundation. Omdat de stichting kinderen in beweging wil brengen, is deelname aan de Kids Run gratis, inschrijven is wel verplicht.

Traditiegetrouw wordt de loop altijd in april, rondom de geboortedag van Cruyff,  georganiseerd. De route loopt langs allerlei highlights uit het leven van Johan, zoals zijn geboortehuis in Betondorp en het Cruyff Court daar.

Foto’s: Lelle Fotografie

Ren mee in dit iconische shirt en zamel geld in voor de Johan Cruyff Foundation.

Deel dit artikel via:

Falder.nl is de grootste mannen 50+ site van Nederland.
Vind je dit een leuk bericht? Like dan onze Facebook-pagina.

MANNENPRAAT