Vrouwen van wie we houwen

Vrouwen van wie we houwen

Knapperds van vroeger: Dieuwertje Blok

Nu presenteert Dieuwertje Blok het Sinterklaasjournaal als fijne, lieve, oude oma. Maar vroeger liet ze ons de harten sneller kloppen. Als je deze beelden bekijkt, weet je weer waarom.

Dieuwertje (geboren 1957) werkte als fotoredacteur bij het programmablad van de KRO, dat trouwe katholieken elke week op de deurmat ontvingen. Ze viel echter op bij de TV-bazen van destijds en debuteerde in 1980 als omroepster bij de KRO. Op de kijkers maakte ze enorme indruk. In een Volkskrant-interview zei Dieuwertje over die tijd:  ‘Ik kreeg toen zakken vol huwelijksaanzoeken. Het was bizar wat er toen gebeurde. Ik was 20 jaar en wist niet wat me overkwam.’ Daar groeide ze door tot presentatrice bij Sport op Maandag en KRO’s middageditie. Helaas, na een openhartig artikel in Vrij Nederland, waarin ze verklaarde atheïst, was zoiets in die tijd nog een brug te ver voor de KRO. Reden voor haar om over te stappen naar de Vara. Dit was voor haar het begin van een zwerftocht door medialand. Na de Vara werkte ze bij de commerciële omroep RTL-Véronique, om halverwege de jaren negentig terug te keren bij KRO-televisie, waar ze Ontbijt TV zeven jaar lang succesvol presenteerde. Ook werkte ze voor de NCRV en is ze nog steeds te horen op Radio4.

Dieuwertje maakte haar debuut als presentatrice van het Sinterklaasjournaal meer dan twintig jaar geleden (2001) en was vervolgens in deze rol onafgebroken tot aan nu te zien. In een interview in de NCRV-gids zei ze over deze periode: ‘Het zal wel iets met een bepaalde uitstraling te maken hebben. Ik ben ook geen bedreiging of zo; vrouwen vinden het meestal niet eens erg dat hun man me leuk vindt.’ Op 4 mei sprak Dieuwertje op de Dam tijdens de Nationale Herdenking.
Beeld: ANP, YouTube

Deel dit artikel via:

Falder.nl is de grootste mannen 50+ site van Nederland.
Vind je dit een leuk bericht? Like dan onze Facebook-pagina.

MANNENPRAAT