AfterMidlife-APK

AfterMidlife-APK

Jongensdromen onder de 5000 euro: MG ZT-T

Mannenfantasieën over auto’s zijn simpel: groot, snel en klassiek. En het liefst nog betaalbaar ook! Nou, wij hebben genoeg jongensdromen gevonden onder de 5-mille, zoals deze zeldzame MG ZT-T.

Als je een chique Engelse bolide wil rijden, dan hoef je niet altijd een Jaguar of een Bentley aan te schaffen. Wat te denken van een MG? En dan de tweede lichting, zo halverwege de jaren nul. Zoals deze MG ZT-T in stralend groen! En inderdaad, kenners zien meteen dat hij is afgeleid van de al even statige Rover 75 Touring. Toch is het een heel andere auto. Er is geknutseld aan de vering en motor.

Onder BMW-bewind

In dit exemplaar uit 2004 ligt een 2.5 liter V6, die 190 PK op de planken brengt. Verder is deze fraaie MG ZT-T net ontsnapt aan de wanstaltige facelift later dat jaar. Hij heeft nog dat charismatische gaas op de grille. Van Engelse auto’s gaat overigens de mare, dat ze onbetrouwbaar zouden zijn. Valt mee. MG viel een tijdje onder BMW-bewind en dat deed gelukkig veel met de bouwkwaliteit en betrouwbaarheid.

Let op waterlekkage

Toch moet je op een paar dingetjes letten. Let vooral op lekkage na regen. Soms raken de afvoergootjes verstopt door bladeren (pro-tip: doe je motorkap open en haal ze regelmatig weg) en dan stroomt het water zo naar de ruimtes, waar al je electronica zit. Zo kunnen opeens heel wat lampjes op je dashboard gaan branden. Oh ja, bekend euvel is, dat het airbag-lampje permanent oplicht. Dat ligt meestal aan een los stekkertje, onder de bestuurderszetel. Is zo te fixen.

Wel de investering waard

Omdat de MG ZT-T (als er een T achter staat, is het de station) steeds zeldzamer wordt, is dit draakgroene exemplaar á 3990 euro zeker een ritje waard. Hij is in 2005 geïmporteerd en het onderhoud is aantoonbaar. De verkoper meldt overigens trots dat de distributie-riem is vervangen. Klopt. In 2017. Dus volgens het MG-schema (om de 5 jaar) is ie dringend aan vervanging toe. Een duur klusje bij deze 2.5 V6. Denk minimaal zo’n 1000 euro. Volgens ons is deze investering wel de moeite, want hij wordt straks alleen maar meer waard.

Bekijk hem hier

Deel dit artikel via:

Falder.nl is de grootste mannen 50+ site van Nederland.
Vind je dit een leuk bericht? Like dan onze Facebook-pagina.

MANNENPRAAT