Balen, steeds meer kwalen

lijf

Vrouwelijke massage houdt jouw prostaat in topconditie

Veel mannen negeren de signalen van een prostaat in de problemen…

In de afgelopen 6 maanden kwam de prostaat en zijn kwaadaardige kant wel heel erg dichtbij toen twee van onze vrienden meldden dat bij hen dit kliertje voor onrust zorgde.

De een moest bestraald worden vanwege kankercellen en de ander is geopereerd omdat de prostaat de afmeting van een kleine meloen begon te krijgen. We waren weer eens gealarmeerd om dit kliertje aandacht te geven.

Even de feiten op een rijtje.

De prostaat of voorstanderklier is een klier die vlak onder de blaas om de urinebuis heen zit. Hoe ouder men wordt, des te groter de kans op prostaatproblemen. En voor de duidelijkheid: probleem is niet direct kanker.

Hoe merk je prostaatgedoe? Je urinestraal is als een lekkende kraan, je moet steeds vaker plassen en soms heb je last van lage rugpijn. Ook kun je pijn hebben bij het urineren en soms is de plas donkergekleurd.

Erectieproblemen kunnen ook zomaar een signaal zijn voor een prostaat in moeilijkheden. En dat wil je zeker niet.

Als het al kanker is dan evolueert prostaatkanker zeer traag. Hij veroorzaakt pas symptomen in een vergevorderd stadium. Prostaatkanker is de meest voorkomende kanker bij mannen. De ziekte komt vrij zelden voor bij mannen onder de 60 jaar. Mogelijke behandelingen zijn het verwijderen van het gezwel door operatie, door behandeling met geneesmiddelen (hormonen) of door bestraling.

Bedenk je geen moment en ga bij klachten gewoon even langs de huisarts. Met een bloedtest en een rectaal onderzoek – ja, niet prettig, maar kanker is dat ook niet – ben je zeker van je zaak.

Jij kent je eigen lichaam beter dan wie dan ook. Als je voelt dat er iets niet goed zit, wacht dan niet in de hoop dat het uit zichzelf weer verdwijnt. Ga naar de dokter en laat het onderzoeken. Vroege opsporing is de belangrijkste stap in de behandeling van grote problemen.

En: laat je vrouw zo af en toe jouw prostaat eens ‘verwennen’. Door massage blijft de prostaat in topconditie en je hebt er beiden veel plezier van…

Foto’s: Getty

Deel dit artikel via:

Falder.nl is de grootste mannen 50+ site van Nederland.
Vind je dit een leuk bericht? Like dan onze Facebook-pagina.

MANNENPRAAT